Svaki vid nacionalne i verske mržnje nećemo tolerisati!

Finalista popularnog takmičenja Zvezde Granda Sadik Hasanović pre nekoliko godina slikao se sa Naserom Orićem, a pored toga na društvenim mrežama pojavio se i video u kome se vidi da je pomenuti pevač sa bendom Sateliti pevao pesmu o zločinima nad Srbima u Kravici u republici Srpskoj na Božić 1993. godine.

Zbog svega navedenog Grand produkcija oglasila se saopštenjem, koje prenosi Kurir, a u kome se navodi sledeće:

Muzički talent šou Zvezde Granda punih 17 godina, koliko traje, insistira na tome da muzika ne poznaje granice, te nas ne deli po naciji, veri ili boji kože.
Shodno tome, kada biramo kandidate za naše takmičenje isključivo se vodimo pevačkim talentom i ostalim kategorijama koje čine jednu buduću zvezdu.
Ono na šta kao produkcija nikako ne možemo da utičemo jesu biografije naših takmičara ili njihovih roditelja, niti o tome možemo imati saznanja, osim onih osnovnih i neopohodnih za samo takmičenje.
Napominjemo, da je kroz Zvezde Granda do sada prošlo na hiljade kandidata, koji su bili ponos naše produkcije bez obzira na nacionalnu pripadnost.
Međutim, svaki vid bilo kakvog pozivanja na nacionalnu i versku mržnju ili na nasilje nismo i nećemo tolerisati, ma o kome da se radi.
Upravo zbog toga, kao i gledalaca svih nacionalnih pripadnosti smatramo da se kao produkcija moramo jasno ograditi od stavova i postupaka Sadika Hasanovica načinjenim u vreme kada je bio maloletan i kada ni na koji način nije bio član naše muzičke porodice.

Autor: redportal.rs

#Sadik Hasanović

#podukcija

#saopštenje

#zvezde granda