Bata Spasojević u Zornjaku potkačio one koji nose fejk odeću, pa otkrio blam svetski poznatog modela! 😱

Otkako je počeo sa emitovanjem, jutarnji program Zornjak na RED TV-u se do sada bavio najrazličitijim temama, a danas je Dragan Marinković Maca pokrenuo važno pitanje - kako se oblačimo, da li smo robovi trendova i zašto - kroz temu dana koju je nazvao - Moda, pomodarstvo, fenseraj ili niđe veze.

Foto: Printscreen Red Tv

U današnjoj temi, Macin sagovornik bio je jedan od našihnajpoznatijih i najuspešnijih modnih kreatora, Bata Spasojević. O njegovomuspehu svedoči i to da je na ovogodišnjem Paris Fashion Week-u onlinepredstavio svoju novu kolekciju rame uz rame sa Vivienne Westwood i čuvenimluksuznim brendom Heremes. 

Kao modni znalac, Bata se u Zornjaku dotakao potrebeza nošenjem kopija svetski poznatih brendova, koja je masovono prisutna ne samou Srbiji već i na Balkanu.

- Kad vidim onaj Fendi print i slično, mislim 99,9 odsto tih stvari koje vidimo nisu originali. Ta potreba za kopijama mi je horror, pored toliko dizajnera koji su kvalitetni. Zar nije bolje poneti neki autorski komad, nego kopije Fendija, Prade, Gučija? Nije mi jasna ta potreba za kopijama brendiranih stvari, a izražena je u celom regionu – izneo je Bata svoj stav.

Foto: Printscreen Red Tv

Kada gledamo revije širom sveta, sve deluje savršeno, ali Bata je ispričao kako sve to izgleda u bekstejdžu samo nekoliko sekundi prenego što modeli izađu na pistu.

- U bejstedžu se dešava svašta nešto, uvek je frka, da li će se sve stići. Čak i kada se ne stigne, nema stajanja, model izlazi na pistu, čak iako nije zakopčan. Dešavalo se da se modeli sami snalaze, pridržavaju haljinu rukama, zakopčavaju se u hodu i slično – rekao je Spasojević.

U toku Zornjaka, Maca je pokazao smešne klipove manekenki koje su doživele razne nezgode na modnimpistama. Bata je tokom komentarisanja otkrio blam naše poznate manekenke Đurđe Stojiljković koja je stekla svetsku slavu i učestvovala na revijamabrendova poput Armanija, Versaćea, Oskara de la Rente, Diora, Dolče i Gabane,Prade i mnogih drugih.

- Čuvenom modelu, Đurđi Stojiljković, je prva revija u karijeri bila upravo moja, imala je 14 ili 15 godina. I pala je na pisti, na svojoj prvoj reviji u karijeri. Ali, meni je ona bila fantastična, zvao sam je kasnije za druge revije, asada je svetski model. Takve stvari se dešavaju – objasnio je Spasojević.

Bata je u razgovoru sa Macom otkrio i šta će to bitiaktuelno ove sezone i kakve greške su najčešće kada je reč o oblačenju ikombinovanju garderobe. Ukoliko ste propustili današnju emisiju posvećenu modi,potražite je na Red Network youtube kanalu ili jednostavno: kako ne biste ništa propustili, navijte alarme i pratite Zornjak svakog radnog dana od 6 do 8 časova ili urepriznom terminu u 14 časova na RED TV-u!

Autor: redportal.rs

#Bata Spasojević

#dragan marinkovic maca

#zornjak