Ej, Đurđevdan je, a ja nisam s onom koju volim 🎶

Današnji Kasni Zornjak počeo je svima dobro poznatom pesmom Đurđevdan, kojom je i obeležen današnji praznik. Dragan Marinković Maca u goste je pozvao poznatog pevača Acka Nezirovića koji je došao u pratnji svojih muzičara i pevačice. Tokom emisije imali smo priliku da čujemo pregršt hitova koje je Acko otpevao, ali i da saznamo kako se to slavi u domu Nezirovića. 😁

Foto: Printscreen RED TV

Pored Svetog Nikole, Đurđevdan je jedan od najčešćih slava u Srbiji i označava granicu između zime i proleća. Postoje razna verovanja i običaji po kojima se na današnji dan pletu venci od bilja, umiva se biljem, kupa u reci i slično.

Pevač Acko Nezirović otkrio je tokom emisije da voli da sa što više ljudi proslavi Đurđevdan, a njegov kolega dodao je da su to proslave u restoranu od 150 do 300 ljudi. 😁 Pokojni pevači Sinan i Džej bili su glavni gosti na ovim proslavama, kako je rekao, a slavilo se i po tri dana.

Foto: Printscreen RED TV

Međutim, kako je sada pandemija koronavirusa, proslava Đurđevdana i ove godine u domu Acka Nezirovića biće upriličena samo za najbližu porodicu i prijatelje.

Autor: redportal.rs

#Dragan Marinković Maca

#Kasni Zornjak

#acko nezirović

#red tv

#đurđevdan