Dekan se zahvalio porodici Balašević

Udovica Đorđa Balađevića, Olivera Balašević uručila je juče Akademiji umetnosti donaciju u audio-video opremi vrednoj 3,5 miliona dinara. Razlog zbog kog su Balaševići odlučili da donaciju upute baš ovoju ustanovi je taj što su njihove ćerke Jovana i Jelena studirale u ovoj ustanovi.

Pri uručenju donacije Olivera Balaševiće istakla:

- Obraćam vam se u ime porodice. Zagledana u ove crvene zatvorene kofere, koji pamte srećne trenutke i aplauze širom regiona, pomislila sam kako je put kojim idemo čudan. Od moje troje dece dvoje je ova akademija iškolovala. Na ovaj način želimo da se zahvalimo dragim profesorima, gradu Novom Sadu, građanima Novog Sada i onima koji su na kreativan način učestvovali u danu kada je Đorđe otišao, kada nas je napustio. U ovim danima, koji su neoprostivo teški mojoj deci i meni, kao roditelj želim da se na ovaj način zahvalim. Na naličju akademske stvarnosti kojoj smo ja i moja porodica izloženi, nekoj drugoj stvarnosti koju moram da pomenem, kao javne ličnosti, postoje određena nagađanja o nekakvom testamentu. A sistem nas je negde naučio da postoji termin imovinska rasprava. Na spisku onih koji nasleđuju zaostavštinu nalaze se moja deca i nalazi se Akademija umetnosti.

Dekan Akademije, profesor Siniša Bokan zahvalio se porodici Balašević na donaciji i stakao:

- Potpisivanje ugovora za opremu koja je vredna oko 30.000 evra mnogo nam znači. Ona je neophodna Akademiji umetnosti i vrlo funkcionalna u podsticanju naših studenata na rad na polju produkcije filmskih radova. Studenti će imati priliku da nauče da koriste ovaj sistem tehnike u svom radu i da na taj način razvijaju svoje znanje u okviru struke za koju se školuju. Ova oprema je nešto što je već korišćeno u promociji filma Đorđa Balaševića i zato nam je još draža. Uvek kada smo se obratili porodici Balašević, bili su tu da nam pomognu. Hvala im na svemu.

IZVOR: TW / @BalasevicOlivera 

Autor: Informer.rs

#Olivera Balašević

#balaševići

#donacija

#đorđe balašević