Na Harijevo mesto dolazi kraljičin najstariji unuk

Prinčevi Hari i Vilijam će biti razvojeni tokom povorke na sahrani princa Filipa. Razvojiće ih rođak Piter Fillips, sin princeze Ane.

Foto: dailymail/dailymail

Slika 1: Raspored povorke do kapele

Povorku će da predvodi grupa Grenadirske garde, a kovčeg princa Filipa prevešće vozilo s otvorenim leđima, koji je sam princ Filip dizajnirao. Onda dolaze važniji članovi kraljevske porodice, najbliži po liniji nasledstva.

Foto: dailymail/dailymail

Slika 2: Raspored kada uđu u kapelu

Prvo idu najstarija Filipova deca, princ Čarls i princeza Ana. Pratiće ih njegova mlađa deca, princ Endru, vojvoda od Jorka i princ Edvard, grof od Veseksa. Njih će da prate 2 Filipova unuka najbliža u naslednoj liniji, princ Vilijam i Hari.

Ono što je sve iznenadilo je da je kraljica naredila sinu princeze Ane, Piteru Filipsu da stane između 2 brata. Piter je biznismen koji nema kraljevsku titulu, najstariji sin princeze Ane i njenog prvog supruga, kapetana Marka Filipsa. Bez obzira što je 16. u nizu za tron, zbog reda princa Čarlsa, on je najstariji unuk kraljice i princa Filipa.

Njih će slediti 2. suprug princeze Ane, viceadmiral ser Timoti Džejms Hamilton Lorens i grof od Snowdown. Na začelju grupe nalaziće se kućno osoblje princa Filipa. Kraljica treba da prati povorku u državnom Bentley.

Autor: redportal.rs

#Princ Hari

#Princ Vilijam

#kraljica Elizabeta II

#sahrana princa Filipa