Imam mnogo čemu da se radujem dok nastavljam da rastem kao igrač i kao osoba ☝🏻

Najbolji slovenski košarkaš Luka Dončić podnio je zahtjev Kancelariji za patente i žigove SAD (USPTO) u kojem je zatražio da se poništi registracija brenda Luka Dončić 7 koji je u vlasništvu njegove majke Mirjam Poterbin, objavio je poznati NBA insajder Mark Štajn, pišu Nezavisne.

Ovu vest potvrdila je pravna firma Brown Rudnick, koja zastupa Dončića, a košarkaš Dalas Maveriksa imao je rok do danas da podnese žalbu.

- Imam mnogo čemu da se radujem dok nastavljam da rastem kao igrač i osoba i važno mi je da kontrolišem sopstveni brend - rekao je Dončić u izjavi za The Stein Line.

Dončić je u toku njegove prve sezone za Maverikse (2018/19), sa 19 godina, dao saglasnost majci za registraciju njegovog punog imena kao zaštitnog znaka, a Dončić u julu 2021. godine pismeno je saopštio da želi da se poništi pomenuta saglasnost, prenosi Klix.

Luka je želio da registruje svoj brend kao Luka Dončić, ali je USPTO odbio da to učini jer već postoji brend Luka Dončić 7, a njegova majka nije željela da ga otkaže.

U tužbi se navodi da Dončić nije povezan sa tim brendom, da on ne odobrava stavljanje robe i usluga pod tim imenom.

Autor: Nezavisne

#Brown Rudnick

#Dalas Maveriksa

#Luka Dončić

#Mirjam Poterbin