AKTUELNO: Tako vam je to u srpskom svetu. Beskonačno zapišavanje i još zapišavanja. 😳😳

Srbija i Republika Srpska danas zajednički praznuju Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Ovaj datum od prošle godine slavi se kao kao godišnjica proboja Solunskog fronta. 😎💪

Tim povodom crnogorski portal Aktuelno objavio je kritički nastrojen tekst prema praznovanju ovog datuma: 👇👇👇

Danas je u mom sokaku Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Moj sokak je u Banjaluci. Ovde ima u izobilju i srpskog jedinstva i srpskih zastava i srpske slobode, onako kako je doživljavaju srpski voždovi i njihovi poslušno-gladni kmetovi.
To vam u prevodu znači da nema nikog drugog osim Srba, a i ako ih ima – ti drugi imaju funkciju retkih ikebana zarad glumljenja demokratije. Znate ono, imam i ja druga Bošnjaka. E, otprilike vam ovde za to služe Bošnjaci, njih stotinjak, koji nisu proterani i etnički očišćeni u urbicidu i elitocidu devedesetih.
Samo, jebi ga, fali srpskom narodu jedan iskreni Dan kajanja, prosvećenja i katarze. Tog dana, a taj dan bi morao trajati deceniju najmanje, srpski narod bi trebao tražiti oprost za sve grehe koje je neko, ispred njega a u njegovo ime, počinio. Bio bi to Dan kajanja, dan ponovnog upisivanja među ljude.
Gledam Vučića i njegove kerbere, gledam tzv. opoziciju u Srbiji koja jedino što zna je da mrzi Vučića bivajući veći četnik od njega, gledam Dodika sa svojim četničkim naslednicima i znam pouzdano: Dan kajanja i traženja oprosta neće doći u narednim decenijama.
A ovo, ovo govno od dana, ovo niko pamtiti neće!

Ceo tekst možete pročitati OVDE.

Autor: Aktuelno / redportal.rs