Ministar Bujar Osmani provozao trotinete

Ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Bujar Osmani najavio je danas da će zaposleni u njegovom ministarstvu korisiti električni trotinet u odlasku do drugih državnih institucija.

On je na Fejsbuku objavio fotografije sa promocije električnih trotineta koji će koristi zaposleni u Ministarstvu spoljnih poslova "kao primer odgovornog ponašanja prema životnoj sredini i problemu zagadjenja".

IZVOR: FB / Bujar Osmani

Osmani je na promociji pred zgradom Ministarstva spoljnih poslova u centru Skoplja napomenuo da se na udaljenosti kilometar do dva nalazi 90 odsto državnih institucija sa kojima su zaposleni u tom ministarstvu upućeni na dnevnu komunikaciju, sastanke i koordinaciju.

- Praktičnost korišćenja ove vrste prevoznih sredstava dobija se jednostavnim osvrtom na lokacije državnih institucija. Treba odmah napomenuti da se u prečniku od jedan do dva kilometra nalazi 90 odsto odsto njih. Za tako kratke destinacije potrebno je da se trudimo, koliko nam okolnosti dozvoljavaju, da korostimo bicikl, električni trotinet. Takvim primerima pomažemo sebi, oslobobadjamo prostor drugima, pomažemo da okolina i priroda budu čistiji - napisao je Osmani.

Autor: redportal.rs

#Makedonija

#Ministarstvo

#Skoplje

#severna

#trotineti