Bend je upravo završio sa snimanjem video-spota za ovu novu originalnu numeru Hercenšlusa.

Nakon pesama Pinkle i Čaj sa medom, novosadski bend Hercenšlus predstavlja svoj novi singl - Vremenska zona, sa kojim se takmiči i naovogodišnjem festivalu Pesma za Evroviziju 2023.

- Želimo da predstavimo naš ‘Laloški sving’ kao mešavinu različitih stilova i uticaja u vojvođanskoj muzici, koji nije kopija niti oponašanje stilova. Naš izraz je protkan džipsi džezom, svingom, popom, tamburaškim melosom, a kroz tekstove se naziru i provlači naša Vojvodina - kaže Dževerdanović, lider benda Hercenšlus idugogodišnji gitarista Garavog sokaka.

Pesma Vremenska zona osvaja na prvu, noga će vam krenuti već uz prve taktove uz muziku, stihove i aranžman Bobana Dževerdanovića i sjajne vokale Teodore Bojane Leko i Čedane Đokić poznatije kao Divne Forest. Bend je upravo završio sa snimanjem video-spota za ovu novu originalnu numeru Hercenšlusa. Spot potpisuje reditelj Zdravko Mosnak i sniman je u Novom Sadu.

- Pesma Vremenska zona nastala je na tragu pesama koje smo publici predstavilina svom albumu prvencu Čaj sa medom. Ljubavi dolaze i prolaze, gnezde se u našem životu, a neostvarene ljubavi obično završe u pesmi kao uteha, pa je takonastala i Vremenska zona. Većina nas ima neku neostvarenu ljubav i večita jedilema “šta bi bilo kad bi bilo” stvaramo i mislimo na jedan svet koji postoji u našoj paralelnoj dimenziji, drugoj vremenskoj zoni.  Upravo je to tema ove kompozicije - otkriva nam Boban Dževerdanović.

- Pesma za Evroviziju 2023 je za nas jedan pozitivan izazov, ali mi smo bend koji sene osvrće na to šta je eventualna moda. Setim se našeg omiljenog kantautora koji otprilike kaže: "Ne pratim modu, moda prati mene..." Mi u muzici više sledimo svoj "HERC".  U tome smo najbolji - zaključuje Dževerdanović koji je Hercenšlus osnovao još 2015. sa namerom da kroz autorski rad prezentuje svoj doživljaj podneblja i kulturnog nasleđa kraja u kojem živi, uz tekstove bogate arhaičnim izrazima vezanim za Vojvodinu.

Inače, Pinkle, Čaj sa medom, Bogo moj, Asparagus, Bermet gos’n Kiša samo su neke od pesama sa prvog albuma Hercenšlusa koji je objavljen 2021. pod kapom Jugotona i koje je publika širom regije prepoznala, a s numerom Vremenska zona bend najavljuje i svoj novi album.

Bend Hercenšlus, pored osnivača i gitariste, Bobana Dževerdanovića i vokala, Teodore Bojane Leko i Čedane Đokić, čine Olesja Balać (violina), Aleksandar Ristić(bas), Julije Dondo (bubnjevi), Goran Panić (saksofon i klarinet), Senad Jašarević(klavir i harmonika) i Stjepan Đurković (tamburica prim).

Novi video spot Vremenska zona:

IZVOR: YT / Hercenšlus

Autor: redportal.rs