Povratak u KST

Kanda, Kodža i Nebojša će 24. juna u Bašti KST-a proslaviti 30 godina postojanja 💥💥💥. Posle bezbroj koncerata, 8 albuma, jedne kompilacije i 2 koncertna izdanja, a na krilima novog singla Beton sa predstojeće ploče, KKN obeležiće svojih prvih 30 godina. Vraćaju se u prostor u kome su 1992. godine pobedili na Palilulskoj olimpijadi kulture, a potom u narednim godinama i decenijama, svirali neke od svojih najvažnijih koncerata - u Klub studenata tehnike. Kao posebni gosti nastupiće Parampaščad (CG).

Bilo je to tokom prvih meseci 1990.godine, 4 srednjoškolca su se okupila oko zamisli da oforme bend. Uticaji su bili raznovrsni, vladanje instrumentima prilično za taj uzrast, a radost zajedničkog muziciranja vidljiva od prvog nastupa sredinom te godine. Uzgred, najverovatnije usled nenamerne greške tada važnog časopisa Ritam, u tekstu NeoBeo koji je predstavio novu generaciju beogradskih rok grupa, kao godina osnivanja, a koja će se kasnije često pogrešno prenositi, navedena je 1991. godina 🤯. Pomenuta radost se manifestovala na čestim klupskim nastupima tokom prve polovine te dekade, da bi se od sredine 90-ih ona sve više realizovala i u studijskim uslovima – usledila su izdanja, turneje, šira afirmacija koliko su to prilike i neprilike dozvoljavale, personalne promene, dolasci, odlasci, prekidi stvarnosti, pa prekidi ponovo.

Foto: Redportal.rs/Renato Miškolci

Kanda, Kodža i Nebojša je rok grupa osnovana 1990. u Beogradu. Ponekad su nastupali kao kvartet ili sekstet, ali ste najčešće u proteklom vremenu mogli da ih sretnete kao kvintet 🎶🎵🎶. To su i danas. Na beogradskoj i srpskoj sceni su se afirmisali tokom 90-ih, da bi priznanje i publiku na širem prostoru sticali koncertirajući neumorno od početka tekućeg veka.I dalje ih raduje stvaranje nove muzike i njeno izvođenje, i dalje su u prisnom odnosu sa svojim instrumentima. Postavu aktuelnu od 2014. godine čine: Oliver, Vlada, Neško, Janko i Bole. 

Autor: redportal.rs

#30 godina

#KST

#Kanda

#Kodža

#bašta

#nebojša