Grupa Hurricane obradila čuvenu romsku pesmu

Grupa Hurricane danas je publiku obradovala sa čak 3 nove pesme, a za svaku je snimljen i spot! Jedna od njih je obrada romskog hita Čaje Šukarije, koji je svojevremeno izvodila Esma Redžepova. Devojke su pesmu otpevale i prilagodile svom stilu, odnosno današnjem talasu i zvuku.

View this post on Instagram

A post shared by HURRICANE (@hurricane_official)

IZVOR: IG / hurricane_official

- Dragi naši, s' obzirom da ne možemo da se družimo na našim nastupima, odlučile smo da vam poklonimo 3 pesme. Kao što ste već navikli da vam uvek spremimo nešto neočekivano, ovog puta je to obrada pesme Čaje Šukarije - napisano je ispod pesme koja je izašla na njihovom zvaničnom kanalu.

Sanji ovo nije prvi put da peva ovu pesmu. Ona je pre 2 godine za potrebe projekta 60 najlepših narodnih pesama otpevala baš ovu kompoziciju u tradicionalnom stilu. Da njenom glasu odlično pristaju ovakve melodije, bilo je već poznato, a sada smo imali priliku da čujemo kako to rade Ivana i Ksenija. One su maestralno odradile svoj posao i doprinele izvedbi.

IZVOR: YT / RTS Najlepše narodne pesme - Zvanični kanal

Čaje šukarije donosi sliku neostvarene ljubavi. Često se prevodi kao "Lepa devojka", ali se isto tako može prevesti i kao "Dobra devojka". Kompletna jedna ljubavna drama odigrana je u ovoj pesmi. Dobrota devojke koja je akter ove drame ogleda se u njenoj čednosti, nevinosti, pristojnosti. Protagonista drame je momak koji slučajno prolazi pored lepe devojke, odmah se zaljubljuje u nju, te je moli da ga pogleda. Ona zbog već pomenutih osobenosti - pristojnosti i čednosti to ne čini, što za njega predstavlja najgoru moguću kaznu i najteže breme.

Autor: redportal.rs

#HURRICANE

#Ksenija Knežević

#ivana nikolić

#sanja vučić

#Čaje šukarije