Oj devojko, brigo mamina, zašto si tako rano ranila?

Talentovani muzičar Marko Louis na rođendan svoga oca Ljubiše Stojanovića Louisa, a u saradnji sa legendarnim muzičarem Vlatkom Stefanovskim, ponovo objavio pesmu Cveće cafnalo, omiljenu pesmu Markovih fanova.

Kompozicija Cveće cafnalo je pesma poznatog niškog autora Bratislava Bate Anastasijevića, inspirisana Mokranjčevom 12. rukoveti, koju je prvobitno otpevao Dragan Jović, a 1985. godine obradio i Markov otac Ljubiša Stojanović Louis.

- Desio se nesporazum vezano za autorska prava koji smo rešili i sada, srećom, ponovo objavljujemo moju verziju pesmu Cveće cafnalo. Bio sam inspirisan očevom verzijom i bila mi je želja da napravim na neki način citat. Velika mi je čast da je Vlatko deo cele priče i svojom gitarom katapultirao pesmu u drugu dimenziju - kaže Marko.

Video-spot je posvećen borbi protiv nasilja nad ženama, temi koja je veoma aktuelna na svim društvenim poljima.

Foto: Printscreen YouTube/Marko Louis

Režiju i fotografije potpisuje Dragan Jereminov, a za vanvremensku emotivnu numeru angažovani su glumci: Dragan Petrović Pele, Iva Ilinčić i Marijan Apostolović.

- Veoma mi je drago što sam imao priliku da sarađujem sa Peletom i Ivom kao i činjenicom da ćemo ovim spotom da podignemo svest ljudi da je nasilje nad ženama jako prisutno i da treba da obratimo pažnju na to - dodaje Marko. - Kada sam video kampanju pod nazivom Nije svako delo umetničko delo, dobio sam ideju da kontaktiram Autonomni ženski centar i da zajedno sa njima pošaljemo poruku javnosti.

Pesma i spot su objavljeni 2017. godine i izazvali su veliku pažnju publike.

Foto: Printscreen YouTube/Marko Louis

Ovog leta Marko Louis planira da objavi i fizičko izdanje novog albuma Sloboda kao deluks verziju, koja će imati još nekoliko bonus pesama, između ostalog i kompoziciju Cveće cafnalo.

Marko Louis takođe najavljuje i nekoliko koncerata, kao što su nastupi na festivalu Egzit, 8. jula na Fjužn stejdžu, 22. jula koncert u letnjem Bitef art kafeu na Kalemegadnu, koncert u Aranđelovcnu 24. jula i u Novom Pazaru 28. jula.

Pesma Cveće cafnalo dostupna je na Jutjubu i na svim važnijim digitalnim muzičkim servisima (Deezer, Spotify, Apple Music, Tidal...).

IZVOR: YT / Marko Louis

Autor: redportal.rs

#Cveće cafnalo

#Marko Louis

#pesma

#vlatko stefanovski