Nesvakidašnja scena za domaći fudbal

Deo fudbalskog fer pleja vremenom je postala razmena dresova među igračima suprotnog tima. Često se desi da se prijatelji nađu na različitim stranama fudbalskog bojišta i da na kraju meča ponovo pruže prijateljsku ruku jedan drugom, čestitaju na viteškoj borbi i razmene dresove.

Sa druge strane, ponekad je uobičajeno i da igrači sa istim brojem dresa na suparničkim stranama razmene dresove nakon meča. Međutim, najčešći povod za razmenu dresova jeste kada neki igrač zatraži dres igraču protivničkog tima koga iz nekog razloga izuzetno poštuje i kome se divi.

Navikli smo da se to dešava kada igraju veliki klubovi i velike fudbalske zvezde poput Ronalda, Mesija, Nejmara itd. Skoro da ne prođe meč a da neki igrač protivničkog tima ne zatraži dres Kristijana Ronalda.

Međutim, slična stvar desila se i na sinoćnjem duelu između Crvene Zvezde i belgijskog Genta na stadionu Rajko Mitić, kada je jedan igrač gostiju Aleksandru Kataiju zatražio dres. Evo i kako je to izgledalo:

IZVOR: TW / @gazilomi

Reč je naime o Niklasu Doršu, koji je nakon meča, očigledno oduševljen igrom Kataija, pretrčao pola terena i popularnom El Magiku zatražio dres. Katai je naravno izašao u susret mladom reprezentativcu Nemačke.

Pomalo je neuobičajena scena da nekom igraču iz domaćeg kluba bude zatražen dres i bude odato ovakvo priznanje, ali Katai je ovoga puta definitivno opravdao nadimak El Magiko koji su mu nadenuli navijači crveno-belih. 😎

Autor: redportal.rs

#Dres

#el magico

#gent

#katai

#magiko

#zvezda