Hoće li Mamić nakon evropskog Dinama stvoriti i evropski Hajduk? 🤔

Navijačko rivalstvo na našim prostorima vrlo često se shvata fanatično i isključivo prema onom drugom, a često uključuje i mržnju prema protivniku.

Da to ne mora biti baš tako pokazao je bivši predsednik zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić, koji je na nekoj privatnoj proslavi u krugu prijatelja u jednom trenutku dohvatio mikrofon i zapevao pesme posvećene splitskom Hajduku, najvećem rivalu "modrih" iz Zagreba.

IZVOR: YT / KD Fun channel

Podsećamo, Mamić se trenutno, zajedno sa svojim bratom, nalazi na teritoriji Bosne i Hercegovine, čije državljanstvo, pored hrvatskog, takođe imaju. U toj zemlji oni se nalaze u bekstvu od hrvatskih pravosudnih organa, koji ih terete za pronevere novca u fudbalskom velikanu iz Zagreba.

Poznato je da najvatreniji navijači Dinama "bed blu bojsi" baš i ne vole Mamića, pa će ovo pevanje Hajdukovih pesama samo još više soli dodati na taj odnos koji navijači imaju prema njemu.

Međutim, Zdravko Mamić nesporno je čovek koji je imao najveću ulogu u stvaranju Dinama kakvog ga znamo danas, kao kluba koji ima najviše uspeha od svih ekipa sa prostora bivše SFRJ.

Od tog uspona Dinama ceo hrvatski fudbal je imao benefita, pa je dostigao i neslućene vrhove kada je reprezentacija predvođena Lukom Modrićem igrala finale Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine.

To ipak nije sprečilo hrvatsko pravosuđe da Mamiću iste te 2018. godine donese pravosnažnu presudu na 6,5 godina zatvora, pred čije donošenje se Mamić preselio u Bosnu i Hercegovinu, čime je sprečio hrvatske organe reda da ga privedu na odsluženje kazne.

Njegov brat Zoran takođe je osuđen za malverzacije u Dinamu, dobivši 4,5 godina zatvora. On je skoro zatražio da kaznu odsluži na teritoriji BiH, što mu pravosudni organi nisu dozvolili.

Autor: redportal.rs

#mamic hajduk

#mamic hajduka

#mamic hajdukovac

#mamic hajdukove

#mamic hajdukovim

#mamic hajduku

#mamic peva