Softverska kompanija Salesforce kupiće platformu Slack

Softverska kompanija Salesforce kupiće platformu Slack za oko 28 milijardi dolara u cilju što ravnopravnijeg položaja s tehnološkim gigantom Majkrosoftom.

Salesforce je najavio kupovinu u utorak, a 27,7 milijardi dolara vredan ugovor biće najveći u istoriji ove kompanije koja postoji 21 godinu. Ovom kupovinom Salesforce će nastojati biti konkurentniji na tržištu, naročito kada je u pitanju borba sa Majkrosoftom koji u okviru svog paketa Office 365 nudi platformu Majkrosoft tim, koja je zasnovana na sličnom principu kao i Slack.

Slack je u julu podneo žalbu u Evropskoj uniji optužujući Majkrosoft za ilegalno spajanje ovog programa u Office 365, žaleći se da korisnici koji možda preferiraju Slack ne mogu blokirati rad ovog programa.

Salesforce se posljednjih godina oprobao u raznim poljima, a prošle godine kompanija je kupila Tableau Software za 15,7 milijardi dolara. Takođe, bili su među kompanijama koje su bile u borbi za kupovinu Linkedin 2016. godine, pre nego što je ovu mrežu kupio Majkrosoft. S druge strane, Slack nije toliko popularan među investitorima, iako kompanije i vladine agencije, u potrazi za boljim alternativama, sve više koriste usluge ove platforme, koja je pokrenuta 2014. godine.

Autor: redportal.rs

#Microsoft

#Slack

#salesforce