Za samo godinu dana Apple oborio rekord 😎

Kako prenosi portal Mondo, globalni trend rasta popularnosti Iphone telefona nastavio se i u 2021. godini, a premo proceni određenih stručnjaka čak 1,4 milijarde korisnika bi u narednih nekoliko godina moglo da migrira sa Android na IOS platformu.

Tome će u mnogome doprineti i najnoviji Iphone model, koji se očekuje u martu ove godine sa 5G podrškom - IPHONE SE 2022.

Međutim i u Srbiji se takođe beleži trend rasta popularnosti iphone uređaja, čak prema dostupnim podacima broj korisnika se duplirao za samo godinu dana.

Prema StatCounter analzi tržišta, od januara 2021. do kraja godine broj aktivnih Iphone uređaja skočio je sa 10,78% na čak 23,2%. U novembru je rast dostigao čak četvrtinu tržišta zaustavivši se na 25,5%.

Ovo je najverovatnije posledica pojačanje kampanje domaćih operatera nakon dolaska App Store Srbija prodavnice i zvanične podrške za Apple ekosistem aplikacije (AppleMusic, AplleArcade, Apple Podcast, Apple Tv app i mnoge druge). Zanimljivo je da je ovaj rast zabeležen uprkos tome što je Iphone najskuplj u Evropi upravo u Srbiji.

Apple je drastično narastao na uštrb Android konkurencije, čiji je udeo u tržištu pao sa 88,9% na 76,5%.

Apple će ove godine predstaviti i 14 seriju telefona, od koje se očekuje da će se osloboditi notch na ekranu, kao i fizičko SIM ležište. Tako da će na mnogim tržištima Iphone biti prvi ful eSIM telefon.

Autor: mondo.rs

#Duplo više korisnika

#Srbija

#ajfon

#aple

#apple

#iphone

#novi model