Potpuna revolucija u onlajn plaćanju

Pejpal je jedna od kompanija koja je u poslednjih godinu i po aktivno učestvovala u onome što možemo nazvati kriptorevolucija.

PayPal Holdings istražuje lansiranje vlastitog „stejblkoina“ kao deo svog pokretanja kriptovalute, navodi kompanija, koja je potvrdila razvoj nakon što su dokazi o tom potezu otkriveni u njenoj ajfon aplikaciji, prenosi Tportal.

- Istražujemo stablecoin, ako i kada budemo nastojali da krenemo u realizaciju, naravno, blisko ćemo sarađivati ​​s relevantnim regulatorima - rekao je Hoze Fernandez da Ponte, viši potpredsednik za kripto i digitalne valute u Pejpalu, u izjavi za Blumberg njuz.

Stablecoins su kriptovalute koje imaju oslonac i cene prema vrednosti postojeće valute ili robe.

Dokaz o tome da firma razmatra vlastiti stablecoin prvi je otkrio u Pejpal aplikaciji razvojni programer Stiv Mozer i podelio s Blumbergom. Skriveni kod i slike prikazuju rad na onome što se naziva "PayPal Coin". Šifra označava da bi takav novčić bio pokriven američkim dolarom.

Portparolka Pejpala rekla je da slike i kod unutar aplikacije Pejpal proizilaze iz nedavnog internog hackathona -- događaja u kojem se inženjeri udružuju kako bi brzo istražili i izgradili nove proizvode koji možda nikada neće biti objavljeni -- unutar blokčejna kompanije, odsek za kripto i digitalne valute. To znači da bi se konačni logotip, naziv i osobine mogli promeniti u svom javnom obliku proizvoda.

Pejpal se poslednjih meseci upustio u velike napore u vezi s kriptovalutama, lansirajući nove mogućnosti za kupovinu i držanje digitalnih kovanica, kao i mogućnost plaćanja za kupovinu pomoću novca.

Autor: b92.net

#PejPal

#kriptorevolucija

#kriptovalutu

#svoju

#uvodi