Mogu nositi i do 20 kg 🥰

Piaggio Fast Forvard, čerka poznate italijanske automobilske kompanije Piaggio, lansirala je svoj drugi robot, kompaktnu verziju svog bota za prevoz tereta Gita po imenu Gitamini.

Oblik i funkcija Gitaminija ostaju isti kao i kod Gita u punoj veličini (naziv je italijanskog porekla i označava malo putovanje ili izlet). Robot se sastoji od 2 velika točka, centralnog prtljažnika i sistema mašinskog vida koji koristi za identifikaciju i praćenje svog vlasnika. Gitamini su teški 28 kilograma i mogu nositi do 20 kilograma u svojoj unutrašnjosti na 21 milju. Inače Gita može da prenese 40 kilograma, ali samo na 12 milja.

Foto: Instagram.com/piaggiofastforward

Gitamini koristi niz kamera i senzora, uključujući radar (kojeg nema Gita), za navigaciju i praćenje korisnika. Da biste aktivirali ovaj režim praćenja, jednostavno stanete ispred robota i dodirnite dugme za uparivanje. Robot će se zatim zaključati samo pomoću vida (ne koriste se GPS ili Bluetooth) i pratiće vas brzinom i do 6 km / h.

Prtljažnik se može zaključati i onemogućiti režim praćenja, ali nema aktivnih funkcija za ublažavanje krađe.

Foto: Instagram.com/piaggiofastforward

- Ukradena Gita nikome nije od velike koristi jer koristi sigurnu vezu sa telefonom za otključavanje, ažuriranje i upotrebu. Još nismo saznali da je Gita ukradena ili provaljena dok se koristi ili dok je parkirana - izjavio je izvršni direktor kompanije Piaggio Fast Forvard Greg Lin za The Verge.

Gitamini košta 1.850 dolara i biće dostupan za kupovinu od 15. oktobra na migita.com.

IZVOR: YT / Piaggio Fast Forward

Autor: redportal.rs

#Piaggio Fast Forvard

#gita

#gitamini

#robot

#robot za šoping

#šoping