Rudarstvo kriptovaluta troši ogromnu količinu energije, za koju se kaže da ometa kineski cilj neutralnog ugljenika.

Komisija za sajber prostor u severnoj kineskoj provinciji Hebei saopštila je da će sarađivati sa drugim vladinim odeljenjima u suzbijanju rudarstva i trgovanja virtuelnom valutom, što je poslednji korak u suzbijanju kriptovaluta u zemlji.

Pokrajinsko odeljenje za obrazovanje, odeljenje za javnu bezbednost, lokalni biro za finansijske propise i administracija za komunikacije takođe će učestvovati u suzbijanju mera, navodi se u saopštenju komisije.

- Rudarstvo kriptovaluta troši ogromnu količinu energije, što je protivno kineskom - ugljenski neutralnom cilju, navodi se u saopštenju i dodaje da nosi i velike finansijske rizike.

U maju, kinesko Državno veće ili kabinet obećalo je da će suzbiti rudarstvo i trgovanje bitkoinima, eskalirajući kampanju protiv kriptovaluta nekoliko dana nakon što su tri industrijska tela zabranila finansijske i platne usluge povezane sa kriptovalutama

Komisija je rekla da bi pre 30. septembra ta odeljenja trebalo da provere informacione sisteme koje koriste, kako bi izbegli upotrebu bilo koje računarske moći za bavljenje ilegalnim rudarstvom virtuelnih valuta.

Dodaje se da bi trebalo pojačati prikupljanje informacija od uzbunjivača i šire javnosti. Od oktobra će redovno nadgledati sektor i kažnjavati one koji krše pravila.

Autor: Redportal.rs

#Pokraina

#bitkoin

#kina

#kriptovaluta