Sada je zakazano za objavljivanje početkom novembra

JioPhone Next, pametni telefon koji su zajedno razvili Google i indijski tehnološki gigant Jio Platforms, propustio je planirani datum lansiranja 10. septembra, objavile su kompanije. Odlaganje je potrebno kako bi obe kompanije imale više vremena da poboljšaju uređaj i da se snađu u problemima koje stvara globalni nedostatak poluprovodnika. JioPhone Next sada je zakazan za široko objavljivanje oko Divalija, koje će se održati početkom novembra. Telefon se trenutno testira sa malim brojem korisnika.

Telefon je dizajniran da bude pristupačan 4G pametni telefon koji će pomoći oko 300 miliona indijskih korisnika koji trenutno na 2G mrežama nadograđuju na 4G. Kada je u junu najavila telefon, Jio matična kompanija Reliance rekla je da će uključivati glasovnog asistenta, proširenu stvarnost i funkcije prevođenja. Sve je ovo ugrađeno u - optimizovani operativni sistem zasnovan na Androidu - , koji izgleda ima neku vezu sa Android Go, ako je verovati KSDA Developerima.

Rad na telefonu prvi put je najavljen 2020. godine, kada je Google najavio ulaganje od 4,5 miliona dolara u Jio. Kao deo saradnje, Reliance je ranije ove godine najavio da svoje maloprodaje prebacuje na Google infrastrukturu u oblaku.

Autor: redportal.rs

#4g

#Google

#Indija

#Jio

#smartfon