Selektovanje sadržaja po preferencijama

Tviter mreža uvodi sistem negativnih ocena kako bi se lakše uočavali loši komentari i birao sadržaj koji vam više odgovara.

Ukoliko koristite Tviter imali ste opciju da kliknete na srce ispod neke objave, podelite je ili odgovorite na nju, bez sistema dobrih i loših ocena, što će se uskoro promeniti, u skladu sa novim promenama i opcijama koje ova mreža uvodi u poslednje vreme. Iako se novi sistem trenutno nalazi u test fazi jasno je da je u novi sistem uloženo puno vremena, i da je mala šansa da on uskoro neće videti svetlo dana.

Prema zvaničnoj objavi ove kompanije, novi sistem pozitivnih i negativnih glasova ima za cilj da se identifikuje sadržaj koji korisnik želi da vidi, i onaj koji ne želi da vidi. U toku testiranja, ljudi odgovorni za nove Tviter opcije žele bolje da shvate koji tipovi odgovora su vam relevantni u konverzaciji, kako bi vam se prikazalo više njih.

Za sad se nova opcija pojavljuje samo na iOS-u kod korisnika u određenim zemljama, i nema informacija da li će uopšte biti dostupna kod Android korisnika, bar dok je u test fazi. Za sada postoji nekoliko različitih sistema lajkova i anti-lajkova, u vidu srca za lajk i kružića sa strelicom na dole za anti-lajk ili palac gore za lajk, a palac dole kad vam se nešto ne sviđa. Novo dugme je smješteno između dosadašnjeg srca i opcije za eksterno deljenje tvita.

Ne treba zaboraviti ni da je Tviter pre nekoliko meseci najavio da uvodi pretplatu za svoje korisnike - Twitter Blue, dodatno menjajući i personalizujući ovu mrežu.

Autor: redportal.rs

#negativne

#ocene

#tviter

#uvodi