To je jedan od najzanimljivijih automobila ikada u istoriji

Kabriolet Rols-Rojs sa zadnjom palubom koja se otvara kako bi se otkrili koktel stolovi, frižideri za šampanjac i suncobran koji odgovaraju bebi-plavoj šemi vozila, sada je stvarnost - za jednog izuzetno bogatog pojedinca.

Automobil "Boat Tail", takozvan zato što je njegov zadnji deo oblikovan kao trkaća jahta klase J, ručno je izrađivan tokom četiri godine prema detaljnim specifikacijama neimenovanog klijenta elitnog proizvođača automobila.

- Ishod je jedan od najzanimljivijih automobila ikada u istoriji. Čak bih rekao da to verovatno nije ni automobil - rekao je Torsten Miler-Otvos, izvršni direktor Rols Rojsa, sa sedištem u južnoj Engleskoj i u vlasništvu nemačke kompanije BMW.

- To je remek-delo umetnosti - rekao je dok je automobil predstavljao novinarima u fabrici kompanije u Gudvudu.

Oznaka Boat Tail se ne objavljuje javno, kao ni ime kupca. Iako visoko vredni klijenti već dugo imaju mogućnost da svoje automobile Rols Rojs prilagode željenim presvlakama ili uređajima, ovaj automobil se razlikuje po tome što ništa u njemu nije standardno. Čitav proces dizajniranja i proizvodnje bio je po meri.

IZVOR: YT / Mr JWW

Proizvela ga je nova divizija Rols Rosja pod nazivom "Coachbuild". Samo klijenti koje je kompanija izabrala i pozvala mogu imati pristup uslugama Coachbuild. Za svoj prvi projekat, Coachbuild se obratio trojici ultra bogatih klijenata koji su sarađivali sa dizajnerima Rols Rojsa. Postignut je dogovor kojim će troje klijenata dobiti automobile koji dele zajedničko telo, ali će u suprotnom biti visoko personalizovani.

Vozilo prikazano u četvrtak bilo je prvo od ta tri i odražavalo je retki ukus njegovog nepoznatog kupca. Dolazi sa dva časovnika - "jedan za damu i jedan za gospodina" prema Rols Rojsu - posebno napravljen u švajcarskom Bovet 1822, koji se mogu nositi na zglobu ili montirati na instrument tablu da bi služio kao sat.

Najprivlačnija karakteristika je, međutim, zadnja paluba na kojoj se nalaze ploče koje se podižu kako bi se otkrili koktel stolovi, frižideri dizajnirani da šampanjac drže na 6 stepeni, pregrade za kristalne flaute, porculansko posuđe i srebrni pribor za jelo.

- Razvija se poput leptirovih krila i hvata divne sitne detalje, bilo hladnjake šampanjca, bilo čaše, porcelan, pribor za jelo, sve ručno odabrano i ručno dizajnirano posebno za ovaj vrlo poseban automobil. Ono što vidite ovde pozadi verovatno je, tehnički, najfiniji izletnik na Zemlji - rekao je Miler-Otvos.

Autor: redportal.rs

#Rols Rojs

#automobil

#piknik