Kako upravljate novcem?

Ukoliko ste imali problem sa upravljanjem vašeg budžeta, možete smatrati da ti problemi u velikom slučaju sada imaju rešenje. Predstavljamo vam nekoliko aplikacija koje će vam pomoći da lakše upravljate novcem, ali i pri proceni šta možete, a šta ne možete priuštiti sebi:

BUXFER

Ovo je softver za lično računovodstvo je dosta jednostavan za upotrebu. Možete ručno da unosite prihode i troškovem. On može da preuzima vaše račune (ako želite), da prati vaš budžet, daje vam do znanja kako se služite grafikonima i tabelama, prati vaša ulaganja i omogućava vam da podesite ciljeve za, recimo, uštedu za kuću ili plaćanje kreditne kartice. Omogućava čak i podelu računa sa partnerom ili cimerom, tako da možete pratiti ko šta plaća. Održavanje ove aplikacije košta od 0 do 10$.

CREDIT KARMA

Ova aplikacija može da nadgleda sve vaše račune zbog mogućih manipulacija podacima, kao i da nadgleda vašu kreditnu sposobnost i obaveštava vas kada se menja i zašto, Može da vam pomogne prilikom zaključavanja vašeg kredita, tako da je nekome teže otvoriti račun u vaše ime. Sajt daje razne predloge za kreditne kartice, zajmove i druge finansijske instrumente sa niskim kamatama. Međutim, ova aplikacija ne daje mogućnost plaćanja računa ili praćenja bankovnog računa i besplatna je.

DIGIT

Aplikacija namenjena za uštedu novca kroz postavljanje ciljeva. Njegov interfejs je jednostavan. Digit će nadgledati vašu potrošnju, utvrđivati koliko možete sebi priuštiti da uštedite, a zatim će vam odložiti novac i podeliti uštedu na različite ciljeve. Ono što je možda najisplativije kod ove aplikacije je gledanje napretka kroz tracker. Mesečno održavanje iznosi 5$.

GOOGLE SHEETS

Sredstvo za praćenje troškova, gde možete napraviti koliko želite kategorija troškova. Takođe možete dodati i alatku za praćenje prihoda i da birate sredstvo kojim ste plaćali. Jedino što je bitno jeste da znate da radite sa tabelama kako biste napravili onu koja će odgovarati vama. Ova aplikacija je besplatna.

MINT

Mesečni budžet je jedan od najzanimljivijih alata koje Mint nudi, jer različitim stvarima možete dodeliti različite budžete (stanarinu, namirnice, dobrotvorne svrhe ). Alat će vam dati zelenu traku napretka koja postaje žuta, a zatim jarko crvena što se više približavate završnoj obradi ili prelaženju budžeta. Dio sa transakcijama sadrži popis novčanih sredstava koji dolaze i odlaze. Potrebno je preurediti kategorije koje su dodeljene transakcijama automatski, jer nisu uvek najtačnije. Jednom kada to uradite, grafikoni potrošnje će vam biti korisniji za svaku kategoriju. Mint je odličan alat za praćenje i određivanje prioriteta potrošnje. Besplatna je aplikacija, te je razumljivo što promovišu određene kreditne kartice i bankarske usluge.

YOU NEED A BUDGET (YNAB)

U okviru ove aplikacije potrebno je svaki dio novačanih sredstava dodeliti kategoriji, bilo da je reč o štednji, svakodnevnim troškovima ili mesečnim računima. Automatski beleži prosečan iznos koji svakog meseca potrošite u svakoj kategoriji i prenosi svaki neiskorišćeni budžet. Mnogi koriste ovaj softver za uklanjanje dugova. Na mesečnom nivou se plaća 12$.

Autor: redportal.rs

#BUDŽET

#aplikacije

#bankarstvo

#novac

#računovodstvo

#štednja