Još samo nešto više od 2 nedelje 🤩

PS5 je najmoćnija Sonijeva konzola do sada.

Već znamo da je mašina zver. Sistem će posedovati specijalno dizajnirani SSD od 825 GB, koji može da učitava igrice neverovatno brzo, kao i AMD RDNA 2 GPU od 10,3 teraflopa, koji će renderovati vrhunsku foto-realističnu grafiku. Većina igrica će lako furati 4k rezoluciju sa 60 frejmova po sekundi, ali sistem (sudeći po onome što je na papiru) može da tera i 8k na 120 frejmova po sekundi!

Na oko izgleda top. PS5 je crno-bela kutija sa zaobljenim ivicama i dva "pera" sa gornje strane. Jedina mana nekima je možda njena veličina, jer je konzola OGROMNA.

POSLEDNJE VESTI:

- PS5 neće podržavati određene Ubisoft igre, najverovatnije velike Assasins Creed i Star Trek naslove.

REZIME ZA POTENCIJALNE KUPCE:

1. IZLAZI: 12. novembra (SAD, Japan, Kanada, Meksiko, Novi Zeland, Australija i Južna Koreja), a potom 19. novembra (ceo svet).

2. CENA: 499 dolara za PS5, 399 dolara za PS5 Digital edition. EU: 499 evra za PS5, 399 evra Digital edition.

3. GLAVNE ODLIKE: 4k na 60 fps, do 8k rezolucija, refresh rate do 120 frejmova po sekundi, ray tracing, super brzi SSD.

4. GLAVNE IGRE: Spider-Man: Miles Morales, Horizon II: Zero West, Gran Turismo 7, Ratchet and Clank: Rift Apart, Final Fantasy XVI.

5. SPECIFIKACIJE: 8 procesora na 3,5 GHz AMD Zen 2 CPU, 10,3 teraflopa AMD RDNA 2 GPU, 16 GB GDDR6 memorije, 825 GB SSD.

PS5 KONTROLOR:

Od aprila 2020. imamo sve više informacija o novom kontroloru. Novi Dual Sense džojpad je radikalno redizajniran, iako nosi prepoznatljiv izgled.

Posedovaće Haptic Feedback i Adaptive trigger, koji će omogućiti realistični osećaj svega: od pucnja iz vatrenog oružja do kotrljanja i udaraca. Takođe, simuliraće i osećaj vožnje kroz blato ili pucanje iz luka i strele. Umesto pređašnjeg share dugmeta, sada imamo create button, koji (po Soniju) omogućava još više načina deljenja svog iskustva sa drugim igračima ili na druge platforme.

Dual sense takođe ima i ugrađen mikrofon, koji će omogućiti četovanje sa drugim ljudima bez potrebe da imate i slušalice.

PS5 APLIKACIJE:

Soni je potvrdio da će PS5 od starta imati punu podršku za najbolje striming provajdere: Disney Plus, Netfliks, Jutjub, Twitch i Spotify. Za Twitch i Jutjub postojaće mogućnost da direktno strimujete sadržaj sa svog PS5.

Planirani su i Amazon Prime, MyCanal, Hulu i Peacock.

INTERFEJS:

Još nismo videli interfejs, ali se na Reddit pojavila slika koja pokazuje da je on potpuno isti kao PS4. Ali kao što su i mnogi naveli, to ne znači da će i meniji biti isti. Sudeći po patentu koji je Soni podneo 2018. godine, čini se da će biti uključena razna forma popapova, koja će vas informisati o najrazličitijim stvarima. Patent još nije odobren, tako da ne mora da znači da će biti deo završnog proizvoda.

STARE IGRE NA PS5?

PS5 će biti kompatibilan sa većinom starih igara sa prethodne generacije plejstešna. Poseban softver je inkorporiran, tako da nikakvi apdejti nisu potrebni i u teoriji sve stare igre mogu da se pokrenu odmah. Na dan izlaska obezbeđen je pristup 100 najpopularnijih PS4 igara.

Takođe, u okviru same kutije PS5 dobićemo detaljne instrukcije o nekoliko načina kako da prebacite svoje podatke sa PS4. Ovo uključuje i povezivanje obe konzole na mrežu i povezivanje HDD iz PS4 na PS5. Jedina stvar koju morate da uradite da biste uspešno izveli prebacivanje podataka je apdejt na poslednju verziju softvera.

To je to. Ostalo je još malo. Kad se sve sabere, stiže gejmerski san. 😁

Autor: Marshall Honorof / redportal.rs

#Playstation 5

#Soni

#Sony

#datum izlaska

#plejstejšn 5

#release date