Koje su cene u opticaju?

Soni je potvrdio da će 16. septembra izaći pred željne fanove sa definitvnom cenom PS5 i tako prekinuti mesece špekulacija i najrazličitijih "leak"-ova. Pored cene, saznaćemo i imena ekskluziva koja će stići odmah na peticu i biti prodavani uz samu konzolu na dan izlaska.

Pošto je i Mikrosoft izbacio svoje planove u etar, bilo je samo pitanje vremena kada će i Soni isto uraditi. Prezentacija zakazana za 16. trajaće oko 40 minuta, biće lajvstrim-ovana na JuTjubu i na Twitch-u. Poseban akcenat (pored cene) biće i na naslovima, a posebno na PS5 ekskluzivama kao što su Spider-man: Miles Morales i Horizon: Forbiden West.

Ako je suditi po ranijim podacima koji su iscureli iz Sonija, biće na gomile ekskluziva. Znamo da God of War 2 "postoji", ali da li je planiran da izađe zajedno sa peticom, ne znamo. Pored njega tu su i Demon Souls, Bloodborne remaster, dve Soulborne igre itd.

I naravno najbolje se ostavlja za kraj, koliko će zapravo koštati PS5? Više različitih izvora ukazuje na to da će biti nešto skuplji od Xbox series X, tako da je cena oko 599$ US i 599 eur najverovatnija. Digital edition će biti nešto jeftiniji i može se očekivati da bude oko 499$, odnosno 499eur.

Foto: Wikipedia.org/RED

Autor: redportal.rs

#16. septebar

#PS

#Play Station 5

#Somy

#ekskluzive

#game exclusives

#nove igre

#price reveal

#ps5

#reveal