Može da se spakuje i sakrije u pod

Austrijska kompanija napravila je prvi sklopivi televizor na svetu, a vi ga možete kupiti za ogromnih 400.000 dolara. Iako je iznos ogroman, ne uključuje dodatne troškove instalacije.

Nekoliko kompanija, kao što su Huaveji i Samsung, već su napravili sklopive pametne telefone, ali do sada nismo videli ovu tehnologiju na televizoru. Sada je austrijska kompanija C SEED Entertainment predstavila prvi takav televizor.

Televizor od 165 inča (419 cm) može se sklopiti i "sakriti" u pod kada se isključi. Napravljen je od 5 različitih mikro LED panela, a kada je između njih "otvoren", mesta na sklapanje nisu vidljiva. Luksuzni televizor, nazvan M1, košta vrtoglavih 400.000 američkih dolara i ne uključuje troškove instalacije. A da biste ovaj televizor postavili u svoj dom, trebat će vam i prostor ispod poda.

View this post on Instagram

A post shared by C SEED (@cseed_entertainment)

IZVOR: IG / cseed_entertainment

- Pritiskom na dugme pod se otvara i za nekoliko sekundi televizor se tiho gasi - navodi se na veb stranici kompanije. Novi model će biti objavljen sredinom 2021. godine, a kompanija kaže da će ova tehnologija zauvek promeniti televizore.

- Danas su veliki zidni televizori simbol modernog enterijera. Pa smo krenuli drugim putem i napravili revolucionaran dizajn. M1 TV nudi jedinstveno iskustvo sa neverovatnim kvalitetom bez ugrožavanja izgleda sobe, idealno rešenje za umetanje velikog televizora u moderan enterijer - kažu u ovoj komapaniji.

Kao što smo napomenuli, nekoliko velikih kompanija već je napravilo pametne telefone, ali i sklopive tablete i laptope, pa se čini da će ova tehnologija uskoro dobiti zamah.

Autor: redporta.rs

#Televozor

#tehnologija

#tv