Banka sperme će biti ispod mesečeve površine 🌛

Prema New York Post, naučnici bi spakovali i poslali na Mesec 6,7 miliona uzoraka sperme zemaljskih vrsta. Ljudske sperme su uključene u predlog. Mašinski inženjeri ovaj plan nazivaju "savremenom globalnom polisom osiguranja“ gde ljudi skladište reproduktivne ćelije na Mesecu radi scenarija repopulacije. Oni predlažu da bi se banka nalazila ispod mesečeve površine radi zaštite.

Naučnici smatraju da se Zemlja pokazuje nestabilnom sa čestim prirodnim katastrofama, kao i potencijalnim nuklearnim ratovima koji bi mogli okončati ljudski život. Ljudska bića, stoga, moraju tražiti način da sačuvaju život pa makar putovali u svemir na druge planete. U nastavku je predloženi dizajn "jama“ ispod mesečeve površine gde bi se locirala banka sperme.

Foto: Printscreen YouTube/ Jekan Thanga

Naučnici na godišnjoj konferenciji Instituta inženjera elektrotehnike i elektronike Aerospace veruju da bi ovo rešenje moglo izbeći izumiranje mnogih zemaljskih vrsta. Naučnici su sakupili više od 990.000 jedinstvenih uzoraka biljnog semena za slanje na Mesec. Oni ubeđuju zainteresovane strane o banci sperme kojoj će biti potrebno 250 lansiranja raketa da bi se završio transport 6,7 miliona uzoraka.

Što se tiče izgradnje jama na Mesecu, ove strukture će se spustiti sa 80 na 100 metara pod zemlju da bi zaštitile uzorke od velikih temperaturnih promena ili meteorita.

Autor: redportal.rs

#Mesec

#banka sperme

#repopulacija

#sperma