Ovo je rešenje za globalno zagrevanje 🚗

Mark Zakerberg u novom velikom intervjuu za The Information izjavio je da smatra da će upravo naočare za teleportovanje biti rešenje za globalno zagrevanje. On ih je zamislio kao sredstvo kojim će se ljudi teleportovati u tuđe domove i na svoja radna mesta što bi dovelo do smanjivanja zagađenja okoline.

On predviđa da će naočare biti u širokoj upotrebi za otprilike 10 godina te da će upravo one biti zamena za sastanke licem u lice. Izgledaće kao normalne naočare i imaće leće kroz koje se može promatrati pravi, ali i svet proširene stvarnosti (AR). Ovo nije prvi put da Mark priča o ovakvim stvarima. Prošle godine je izjavio da smatra da će uskoro biti moguće igrati poker sa prijateljima koji sede na kauču pored čoveka, ali u hologramskom obliku.

- Ove će se tehnologije koristiti na puno zanimljivih načina. Umesto da nekoga zovete pa ss njim razgovarate preko videa, moći ćete se teleportovati. Bićete na nečijem kauču i imaćete osećaj da ste tamo - rekao je on za The Information.

Kako on tvrdi, ovo bi bila sjajna alternativa za putovanja jer se štedi vreme, novac i fosilna goriva. Svi bi mogli živeti gde god požele, a na posao dolaziti po potrebi, virtualno. Fejsbuk već sprema saradnju s Ray Banom, tokom ove godine izbacuju svoje prve pametne naočare. One neće imati ekran, ali bi mogle imati opcije snimanja i asistenta koji se aktivira glasom. Moći će da se spoji sa mobilnim telefonom.

Autor: redportal.rs

#Fejsbuk

#Mark Zakerberg