Kompanija Huawei otvorila je Centar za inovacije i digitalni razvoj u Beogradu

Huawei, koji već 15 godina uspešno posluje u Srbiji i regionu, otvorila je juče u Beogradu, u svom sedištu, Centar za inovacije i digitalni razvoj. Ovim se nastavlja ubrzani rad na digitalizaciji zemlje, ali pre svega ulaganje u informaciono-komunikacione tehnologije u Srbiji, koje su najbrža rastuća industrijska grana.

Li Mećun, regionalni direktor kompanije Huawei, na otvaranju Centra napomenuo je da ovaj projekta predstavlja samo jedan u nizu projekata na kojima se radi sa našom Kancelarijom za IT. Takođe, osvrnuo se i na uspešne projekte koje je Huawei imao sa našim institucijama i privredom i izrazio nadu da će Srbija uspešno nastaviti svoj put ka digitalnoj transformaciji, kako prenosi Tanjug.

Premijerka Brnabić rekla je da je zadovoljna kako teče saradnja sa kompanijom Huawei, ali i da očekuje još bolju saradnju i rezultate. Tu, pre svega, misli na uvođenje veštačke inteligencije, računarskih učionica i uvođenje pametnih gradova.

Svi učesnici skupa su se složili da ovakvi projekti pre svega utiču na mlade, koji su i nosioci ubrzanog razvoja IT industrije i digitalnog razvoja. Srbija ima odlične kadrove i razvoj infrastrukture dodatno olakšava rad mladima, koji svoju perspektivu sve više vide u Srbiji, prenosi Tanjug.

Autor: Redportal.rs

#IT

#Srbija

#huawei