Očekuje se da budući korisnici mogu od sledeće nedelje da koriste aplikaciju

Društvena mreža Parler koja je bila primorana da bude ugašena nakon haosa u Kapitolu, navodi da se vraća na internet.

Mreža koja predstavlja alternativu za Tviter imala je problem sa hostingom koji je Amazon ukinuo 11. januara zbog "odbijanja da ukloni objave koje pozivanju na nasilje".

U saopštenju koje je kompanija izdala, najavljeno je da će aplikacija za aktuelne korisnike biti dostupna već u toku ove nedelje, dok će novi korisnici moći da se pridruže od sledeće nedelje. Takođe, ističe se da se Parler neće oslanjati na Big Tech kompanije.

U ovom trenutku aplikacija prikazuje početnu stranicu i pojedine objave, ali bez dostupnih slika, niti mogućnosti da se vide sve objave sa ličnog profila. Prema politici kompanije koja je ažurirana 14. februara, Parler će koristiti tehnologiju kao i ljude posmatrače koji će raditi na uklanjanju sadržaja koji podstiče na nasilje.

Bivši izvršni direktor Parlera Džon Mace otpušten je 29. januara od strane borda kompanije koji kontroliše Rebeka Mercer, žena koja u velikoj meri donira Republikansku partiju i njene političare.

Ova platforma je za 2 i po godine postojanja okupila gotovo 20 miliona korisnika, dok Donald Tramp nikada nije pokrenuo svoj nalog, iako je bezbroj puta dovođen u vezu sa Parlerom.

Autor: redportal.rs

#Amazon

#Parler

#tviter