Neprijatno iznenađenje 😲

Dok je raznosio poštu meštanima zaseoka Trojica, ka selu Izvor, poštara je napao divlji vepar.

Poštar je 28-godišnji mladić sa inicijalima M. M. Sve je delovalo da će to biti jedan sasvim uobičajen dan, međutim sve se preokrenulo u roku od nekoliko minuta. On je službenim mopedom išao da odnese poštu kada je u jednom zaseoku usput ugledao divlju svinju sa prasićima.

- Stao je da ih pogleda kada je odjednom osetio kao da se moped zajedno sa njim podiže. Divlji vepar ga je onda ugrizao za levu nogu, a kada je pao, vepar ga je izgazio, bukvalno je skakao po njemu – prepričao je jedan od njegovih kolega.

Kontuzije glave, povređen kuk i brojna nagnječenja je zadobio prilikom ovog susreta sa veprom. Iako srećom nisu opasne po život, zbog brojnih povreda koje je zadobio, on je zadržan na lečenju u Kliničkom centru Niš, policija utvrđuje sve okolnosti ovog događaja.

Podsećamo, u svrljiškom selu Burdimo, sredinom avgusta ove godine, lovac Vladica Savić iz tog sela odstrelio je divljeg vepra teškog 205 kilograma.

Kako je ludi sve manje u selima, poljima i njivama, životinje se sve više približavaju naseljenim mestima u potrazi za hranom. Mnogi meštani se žale na brojne ozbiljne štete koje su pričinili usevima. Vepar kad oseti da je ugrožen, važi za veoma agresivnu i jaku životinju.

Autor: redportal.rs

#divlja svinja

#moped

#pošta

#poštar

#vepar