Obzirom da je P.R. više puta je osuđivan zbog krivičnih dela sa elementima nasilja, a jednom i zbog ubistva moguće da će kazna biti i veća.

P.R. koji je uhapšen u subotu nakon što je osvanuo snimak kako na terasi zlostavlja suprugu u Mirijevu izneo je svoju odbranu pred Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, a osumnjičeni je izjavio da se "ne seća da je tukao oštećenu, jer je bio pod dejstvom alkohola". Za ovo delo zaprećena je kazna do 5 godina zatvora.

Obzirom da je P.R. više puta je osuđivan zbog krivičnih dela sa elementima nasilja, a jednom i zbog ubistva moguće da će kazna biti i veća.

Prema navodima krivične prijave, osumnjičeni P.R. je krivično delo učinio dana 11.03.2023. godine oko 17.00 časova u ul. Vitezova Karađorđeve zvezde, na taj način što je svoju emotivnu partnerku, oštećenu M.K. koja je izašla na terasu svog stana u nameri da pobegne od osumnjičenog, uhvatio za kosu i zadao joj više udaraca po glavi i telu nakon čega ju je nasilno uvukao u stan. Policijski službenici PS Zvezdara koji su izašli na lice mesta su preko terase ušli u stan i tako sprečili dalje vršenje krivičnog dela. Oštećena M.K. je imala vidne telesne povrede, te je radi pregleda prevezena u Urgentni centar UKCS.

Nakon što je tužilaštvu dana 13.03.2023. godine dostavljena krivična prijava sa prilozima, postupajući zamenik javnog tužioca je konstatovao da postoje osnovi sumnje da je P.R. učinio krivično delo zlostavljanje i mučenje na štetu oštećene M.K. te je imenovani istog dana saslušan u prostorijama tužilaštva u prisustvu izabranog branioca, na okolnosti izvršenja tog krivičnog dela.

Osumnjičeni P.R. je izneo svoju odbranu, a nakon saslušanja tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnelo predlog da se prema osumnjičenom odredi pritvor u trajanju od 30 dana, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, budući da je višestruko osuđivan. Takođe, ispitana je svedok oštećena M.K.

U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati ostale svedoke, narediti vršenje sudsko-medicinskog veštačenja telesnih povreda, kao i psihijatrijskog veštačenja osumnjičenog, prikupiti materijalne dokaze i preduzeti druge radnje potrebne za donošenje odluke.

Autor: Pink.rs

#Hronika

#Mirijevo

#nasilje