Kakav lovac, strašan lovac 😂

Pronalaženje davno skrivenog blaga u šumi Viominga izgleda kao priča za logorsku vatru, ali za Džeka Stuefa je to stvarnost. Stuef je pokušavao da ostane anoniman, ali je bio prinuđen da otkrije svoj identitet nakon što je podneta tužba u kojoj se navodi da je blago pribavio hakovanjem i uhođenjem.

Kovčeg sa 22 kilograma blaga, poput zlatnika i nakita, sakrio je Forest Fen, trgovac umetninama u Santa Feu. Od 2010. mnogi su krenuli u lov na ovo blago, a neki su čak i preterali provalivši u Fenovu kuću.

Barbara Anderson je pokrenula tužbu protiv Stuefa i Fena. Ona je lovac na blago, a kako ona kaže potrošila je znatnu količinu vremena i novca na potragu. Tužbu je pokrenula kako bi se otkrio identitet pronalazača. Ona tvrdi da ju je pronalazač blaga pratio i provalio u njen računar i mejl poštu kako bi ukrao informacije i tragove koje je prikupila. Anderson je pretraživala Santa Fe i okolinu, iako je blago na kraju pronađeno u Viomingu. Međutim, ona kaže da je pronašla poslednji trag koji je vodio do stvarne lokacije blaga, ali da ju je Stuef pratio do nje i uspeo da je prebije.

Foto: Pixabay.com/8385

Stuef negira da se bilo šta od ovoga dogodilo, ali kaže da će razvoj događaja uskoro dovesti do toga da njegov identitet postane stvar javnog spisa, pa je on želeo da ga preduhitri:

- Američki okružni sud za Novi Meksiko presudio je da Forestovo imanje mora pružiti neke od mojih ličnih podataka ženi koju ne znam i sa kojom nikada nisam komunicirao.

Dodao je i da je pronašao blago onako kako je Fin i zamislio. Blago je tražio dve godine, ali još uvek nije otkrio kako ga je našao i gde, jer veruje da ni Fin to ne bi želeo da se sazna. Fen je umro u septembru. Za sada još uvek ima skriven kovčeg sa blagom u nekom trezoru, ali se nada da će ga prodati nekome ko će pustiti da ga vide drugi lovci na blago. Ali evo šta jeste otkrio:

IZVOR: TW / @stuef

Autor: redportal.rs

#blago

#haker

#hakovanje

#kovčeg sa blagom

#lovac na blago