Obični prolaznik spasio sve

Kako prenosi portal Mondo, nesvakidašnji incident dogodio se u Ugandi kada je dvogodišnjeg dečaka progutao i ispljunuo nilski konj dok se igrao u blizini svoje kuće pored jezera. Pol Iga je bio u ustima nilskog konja na samo nekoliko stotina metara od ivice jezera Edvard u Ugandi.

Srećom, uspaničeni meštanin Krispas Bagonza je bio svedok incidenta i počeo je da gađa nilskog konja kamenjem u pokušaju da ga zaustavi od namere da, verovatno, pojede dete. Verovatno je nilski konj ostao zatečen ovim i povratio je dete pre nego što se vratio nazad u vodu.

Pol je nekim čudom preživeo ovaj jeziv napad, nakon kojeg je odveden u kliniku na lečenje. On je prošao samo sa nekoliko sitnih povreda. Kako se navodi, dečak je prebačen u bolnicu u Bveri, ali je pušten nakon što je primio vakcinu protiv besnila.

Kako je prenela lokalna policija:

Ovo je prvi takav incident u kojem je nilski konj izleteo iz jezera Edvard i napao malo dete. Bila je potrebna hrabrost jednog Kripasa Bagonze, koji je bio u blizini, da spase žrtvu nakon što je kamenovao nilskog konja i uplašio ga, nateravši ga da oslobodi žrtvu iz usta.

Autor: Mondo.rs

#Heroj

#Meštanin

#Progutao

#bolnica

#dete

#lakše povrede

#nilski konj

#povratio

#prolaznik

#č.udo