U ranim zimskim jutarnjim časovima presreo bi ih na pustim ulicama, počeo da ih davi i odvukao u obližnje žbunje ili drveće 😥😥

Priča o Dinu Skali pomera granice horora. Poznat je kao "Silovatelj iz Sambre" a nadimak je dobio po reci u blizini nekoliko gradova duž granice između Francuske i Belgije u kojima je delovao. U julu ove godine osuđen je na 20 godina, koliko je bila maksimalna kazna dostupna sudu u Lilu.

Proglašen je krivim za 54 od 56 zlodela koja su mu se stavljala na teret: 17 silovanja, 12 pokušaja silovanja, 27 napada. Priznao je 40, piše Kurir.

Najmlađa žrtva imala je 13, najstarija 48 godina, a većina je napadnuta na isti način - presreo bi ih na pustim ulicama u ranim zimskim jutarnjim časovima, počeo da ih davi i odvukao u obližnje žbunje ili drveće.

Skala, koji sada ima 61 godinu, takođe je bio šef lokalnog fudbalskog kluba, a lokalni stanovnici su ga nakon hapšenja opisali kao dobro integrisanog i društvenog. Skala je optužen za 17 izveštaja o silovanju, 12 pokušaja silovanja i 27 seksualnih napada ili pokušaja - što uključuje ukupno 56 žrtava, iako istražitelji sumnjaju da je bilo i drugih žrtava koje se nisu javile policiji.

Policija je započela potragu u novembru 1996. godine, kada je 28-godišnja žena rekla da je silovana pored auto-puta u blizini Maubeugea. Istražitelji su pronašli DNK napadača na licu mesta, ali u policijskim bazama podataka nisu našli podudarnosti. Usledili su i drugi slični napadi, sa više od 15 navodnih žrtava tokom dve godine, ali su onda izveštaji o sličnim slučajevima iznenada prestali. Uprkos pojačanim patrolama, napadač nikada nije pronađen i slučaj je zatvoren 2003. godine.

Tri godine kasnije nova serija napada u Belgiji ponovo je pokrenula istragu, a policija je počela da sumnja da bi drugi raniji slučajevi u toj oblasti mogli biti povezani sa istim čovekom. Tek u februaru 2018. godine, kada je tinejdžerka napadnuta u Erkelinu u Belgiji, kamere za video nadzor otkrile su automobil marke "pežo" na mestu događaja, a Skala je uhapšen nekoliko nedelja kasnije.

Prilikom pretresa pronađeni su nož, rukavice i gajtani koji bi mogli da posluže za davljenje, a na nekoliko mesta zločina izvršena su podudaranja DNK. Nakon hapšenja ispričao je istražiteljima kako je izveo svoje napade.

- Motao sam se okolo... Gledao sam gde će žene prolaziti. Imam prirodu lovca - rekao je Dino Skala, inače otac petoro dece.

Na pitanje advokata da li se zbog njegovih napada oseća moćno, on je odgovorio: "Da, snažno - imao sam kontrolu. Osim ovih... zlodela koje sam izvršio, uvek sam vodio normalan život".

Autor: Kurir

#Silovatelj iz Sambre

#silovanje

#silovatelj