U toku je preventivna kampanja MUP-a RS "101 život".

Stacionarni radari, njih 12 koliko ih je postavljeno na putevima koje operativno pokriva Policijska uprava Doboj, iako još nisu pušteni u rad utiču na vozače, jer kada ih ugledaju popuste papučicu gasa u svojim automobilima.

- Ti radari utiču na one koji ne znaju da ne rade i primetno je da na tim lokacijama većina vozača uspori, što i jeste taj željeni efekat da se smanji brzina, da se prođe tim područjem na bezbedan način i izbegnu neželjene posledice. Radari su u završnoj fazi, u toku je pribavljanje određene dokumentacije kada su u pitanju dozvole za rad i usklađivanje saobraćajne signalizacije. Postojeća saobraćajna signalizacija nije usklađena s tim lokacijama gde se nalaze radari. Radari su, naravno, postavljeni po ranijoj proceni po broju saobraćajnih nezgoda i dešavanjima na tim mestima", rekao je Predrag Lazić, zamenik načelnika Policijske uprave Doboj.

Jovica Žigić, načelnik Sektora policije PU Doboj, predstavljajući rezultate rada u julu podsetio je da je u toku preventivna kampanja MUP-a RS "101 život" koja ima za cilj da smanji broj smrtno stradalih na putevima.

Autor: Redportal.rs

#Saobraćaj

#doboj

#radar