COVID-19 ne zna za funkcionere 🤔

Maguito Vilela izabran je u nedelju za gradonačelnika brazilskog grada Gojanija. Međutim, to još nije saznao jer je već skoro mesec dana u indukovanoj komi, na respiratoru zbog teške infekcije COVID-19.

Brazil je država u kojoj ima najviše žrtava COVID-19 na svetu posle SAD. Više od 6,3 miliona Brazilaca je zaraženo, a skoro 173.000 je umrlo od virusa, kako prenosi Rojters. Bivšem senatoru iz stranke Brazilski demokratski pokret Vileliju je 20. oktobra utvrđeno da je pozitivan na virus korona. Samo 7 dana nakon toga je smešten u bolnicu Albert Ajnštajn u Sao Paolu, a već 30. oktobra je intubiran.

Sa ventilatora je skinut 8. novembra, ali je ponovo priključen do 15. novembra, kada je ušao u drugi krug protiv rivala Vanderlana Kardosoa iz Socijaldemokratske partije. U nedjelju je Vilela izabran za gradonačelnika Gojanije. To je grada sa oko 1,5 miliona stanovnika u centralnom Brazilu, oko 200 km jugozapadno od glavnog grada Brazilije. Osvojio je 52,6% glasova. Rožerio Oliveira da Kruz, zamenik gradonačelnika Vilele, sazvao je konferenciju za štampu nakon pobede na izborima na kojoj je održana molitva za zdravlje gradonačelnika.

Autor: redportal.rs

#Brazil

#COVID-19

#Izbori

#gradonačelnik

#korona

#respirator

#sao paolo