"Cilj nam je da podstaknemo buduće majke i osnažimo ih da doje svoju decu"

Juče je u Gradskoj bašti u Zrenjaninu obeležena Svetska nedelja dojenja. 👶🏻 Događaj su organizovali Polivalentna patronažna služba, Služba za zdravstvenu zaštitu žena i Služba za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Doma zdravlja Dr Boško Vrebalov, u saradnji sa Gradskom upravom.

Ovom događaju su prisustvovale mame koje doje svoju decu, kao i buduće majke, pa je to bila prilika da međusobno podele iskustva i nedoumice u vezi sa dojenjem beba, piše zrenjaninski.com.

- Cilj nam je da podstaknemo buduće majke i osnažimo ih da doje svoju decu. Kroz školu za trudnice, koja se realizuje u okviru našeg Doma zdravlja, a koja radi već godinama, intenzivno promovišemo dojenje. I ne samo mi, već i ostale službe naše ustanove - rekla je glavna sestra  Polivalentne patronažne službe Slađana Stan

Ona je naglasila da nisu samo zdravstveni radnici važni u promociji dojenja, već i lokalna zajednica i celokupno društvo.:

- Drago mi je što Gradska uprava i društveno odgovorne organizacije imaju svest o značaju dojenja, pa su postavili klupe za dojenje u Gradskoj bašti. Time su pružili podršku dojenju na javnom mestu.

Autor: zrenjaninski.com

#Polivalentna patronažna služba

#Služba za zdravstvenu zaštitu žena

#Svetska nedelja dojenja

#Zrenjanin

#dojenje

#majka

#majke

#škola za trudnice