Glasna muzika zaista može biti problem

Osim toga, tinitus se javlja kod osoba sa visokim krvnim pritiskom, ali i kod osoba sa lošom cirkulacijom.

Najnovija istraživanja pokazuju da oko 10% odraslih ima problem sa tinitusom/tinitusom, dok je to nešto češće kod starijih i muškaraca. Tinitus je pojava kada osetite zvuk bez prisustva spoljašnjeg zvučnog stimulusa. To jest, čovek tada čuje ono što nema.

Razlozi mogu biti različiti: promene na krvnim sudovima glave i vrata, grčevi mišića srednjeg uva, bolesti samog uha, povrede glave ili vrata, multipla skleroza, zarazne bolesti, sifilis. Ali i upotreba određenih lekova.

Osim toga, tinitus se javlja kod osoba sa visokim krvnim pritiskom, ali i kod osoba sa lošom cirkulacijom. Ako se tinitus javi zbog slabe cirkulacije u ušima, ove osobe treba da izbace kofein, cigarete, alkohol i smanje unos soli iz svog života.

Ponekad tinitus može biti rezultat nakupljenog voska. Kada se nakupi previše, može da iritira bubnu opnu i izazove zujanje. Ako je zujanje često, savetujemo vam da posetite lekara kako biste proverili svoje zdravlje. Postoji nekoliko razloga zašto se tinitus može pojaviti.

Glasna muzika, da, glasna muzika zaista može biti problem. Tinitus kao posledica slušanja glasne muzike je gubitak sluha izazvan bukom. To je uglavnom privremeni problem i ljudi mogu očekivati oporavak u roku od 72 sata. Ako ste izloženi glasnoj muzici ili bučnim građevinskim radovima, razmislite o korišćenju čepova za uši.

Previše voska, vosak štiti naše uši i ima antibakterijska svojstva. Ali njegovo nakupljanje može izazvati gubitak sluha, što može dovesti do tinitusa. Kada vam lekar očisti uši od viška voska, vaš sluh se poboljšava i tinitus nestaje. Infekcija Prehlada ili infekcija uha ili sinusa mogu izazvati zvonjenje. Lečenje infekcije će poboljšati vaš sluh i osloboditi se iritantnog zvuka.

Lekovi Tinitus može biti nuspojava određenih lekova, kao što su antibiotici, nesteroidni antiinflamatorni lekovi, diuretici, pa čak i aspirin. Pored toga, lekovi na bazi kinina takođe mogu izazvati tinitus. Razgovarajte sa svojim lekarom ako uzimate bilo koji od ovih lekova i ako vam zuji u ušima.

Povreda glave, Uzrok tinitusa može biti udarac u glavu. Takva povreda može dovesti do krvarenja iza bubne opne, koje se povlači za oko šest nedelja kada se sluh vrati. Sa potresom mozga, zapravo možete dobiti potres unutrašnjeg uha, što može izazvati gubitak sluha, vrtoglavicu ili zujanje, kaže neurolog dr. Kristen Angster za časopis Men's Health.

- Unutrašnje uho se obično spontano oporavlja. Ali ako imate česte vrtoglavice ili ako vam se sluh ne oporavi sam posle nekoliko dana, posetite lekara koji će vam postaviti dijagnozu - savetuje on.

Autor: redportal.rs

#Tinitus

#uši

#zujanje