Ana Brnabić i ministri položili venac na spomen ploču Zoranu Đinđiću

Danas se navršava 19 godina od ubistva Zorana Đinđića, prvog demokratski izabranog premijera u Srbiji i predsednika Demokratske stranke. Vlada na čijem čelu je bio, izabrana je 25. januara 2001. godine.

Zoran Đinđić ubijen je 12. marta 2003. godine, u dvorištu Vlade u Nemanjinoj 11, a na njega je pucao snajperom pripadnik Jedinice za specijalne operacije (JSO) Zvezdan Jovanović.

Za njegovo ubistvo osuđeni su Milorad Ulemek Legija i Zvezdan Jovanović koji su dobili po 40 godina zatvora. Premijer Đinđić je uz najviše državne počasti, 15. marta sahranjen u Aleji zaslužnih grašana na Novom groblju u Beogradu. Sahrani je prisustvovalo više od 70 stranih državnih delegacija, dok je u pogrebnoj povorci bilo oko 500.000 građana.

Danas su predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministri položili venac na spomen ploču u dvorištu zgrade Vlade gde je premijer ubijen. Zajedno sa premijerkom, venac su postavili ministri Siniša Mali, Vanja Udovičić, Darija Kisić Tepavčević, Nebojša Stefanović, Marija Obradović, Maja Popović, Gordana Čomić, Jadranka Joksimović, Nenad Popović, Ratko Dmitrović i Branko Ružić.

Autor: redportal.rs

#Zoran Đinđić

#premijer

#ubijen Zoran Đinđić