Reklama za tu grupu okačena je na jednoj autobuskoj stanici 😲😲

Na čet mreži Telegram, kako su juče objavili pojedini mediji, pojavila se nova grupa po imenu "Bojs problems klub Beograd" u kojoj se na prodaju nude narkotici.

Da sve bude još strašnije, reklama za tu grupu okačena je na jednoj autobuskoj stanici, a na njoj se nalazi kod preko kog se ulazi u grupu.

Kako pišu Novosti, Fejsbukom takođe kruži i grupa "Drop kartel 021" koja je, navodno, zadužena za prodaju narkotika na teritoriji Novog Sada. U ovom drugom oglasu je objašnjeno šta znači "ded drop", a to je da je droga sakrivena na nekim mestima, na primer ispod nekog kamena, u nekom žbunu. Kad kupac dobije lokaciju gde je sakrivena droga, on ode i pokupi je.

Ovaj sistem počeo je sa pojavom "darkveba" odnosno "tamne mreže", a policija je našla način kako da "razbije" njihove sisteme zaštite. Iako je, kako se može pronaći objašnjenje na internetu, veći deo mračne mreže bezopasan, neki tužioci i vladine organizacije smatraju da je ona raj za kriminalne aktivnosti. Na Vikipediji se tako navodi da je svojevremeno novinar Džejmi Barlet u svojoj knjizi "Podinternet", koristio mračnu mrežu da opiše niz "podzemnih potkultura", uključujući rasizam na društvenim mrežama, društva u kojima dominira samopovređivanje, tržište narkotika.

Autor: V. N.

#Fejsbuk

#Narko-grupa

#Telegram

#aplikacija