Policiji rekla da je KORISTIO OPIJATE, povezala ga sa nekim u BG!?

Inspektori srpskog MUP-a sa hrvatskim kolegama navodno istražuju šta je nestali Splićanin Matej Periš (27) rekao sestri svog prijatelja u noći nestanka. Naime, utvrđeno je kako je Matej poslednji telefonski razgovor vodio s prijateljicom, a policija veruje kako bi njen iskaz mogao biti ključan u rasvetljavanju njegovog nestanka.

Večernjem listu potvrđeno je od izvora bliskog istrazi, ali i od Matejevog prijatelja koji je s njim boravio u Beogradu, da je reč o Splićanki i sestri njihovog dobrog prijatelja koju će hrvatska policija uskoro opet detaljno ispitati. Prema nezvaničnim informacijama, ona se još uvek nalazi u Beogradu. Taj prijatelj nije bio na novogodišnjem provodu u Beogradu, ali bila je njegova sestra i njen dolazak u Srbiju nije bio povezan s Matejem i njegovom ekipom.

O Splićanki, čiji identitet Večernji list neće objaviti zbog tajnosti istrage i poštovanja njene privatnosti, hrvatski medij je saznao da je vlasnica firme koja se bavi nautičkim turizmom u Podstrani nadomak Splita te da je vlasnica plovila kojim leti za turiste organizuje izlete po Jadranu. Pohađala je privatnu gimnaziju u Splitu i studirala je u Zagrebu na uglednom privatnom fakultetu ekonomskog smera.

Ubrzo nakon kontakta Večernjeg lista deaktivirala je društvene mreže. Medij je uspeo da stupi u kontakt s njenim bliskim rođakom koji se takođe bavi turizmom i s kojim je svojevremeno poslovno sarađivala. On tvrdi da s njom već neko vreme nije u kontaktu i da su se razišli privatno i poslovno.

"Ne bih hteo da pričam o toj osobi. Nemam njen broj, izbrisao sam ga. Nisam više ni u kakvoj komunikaciji s njom", rekao je rođak Splićanke.
"Matej i društvo pre izlaska u Gotik bili su na večeri u jednom restoranu. Na Instagramu su videli da njihova poznanica objavljuje fotografije iz Beograda zbog čega joj se Matej javio porukom i zatim ju je nazvao. To je bilo oko 22 sata, a prepisku tog razgovora poslala je čak pre nekoliko dana i njegovim prijateljima kao dokaz da su to jedine informacije s kojima ona raspolaže. Koliko je poznato, hteo je da njegova i njena ekipa zajedno nastave da se druže te da ih ona uputi u noćni život Beograda jer tamo poznaje jako mnogo ljudi i često je odlazila u Srbiju u noćne izlaske", kaže izvor Večernjeg lista.

Pojedini mediji juče su objavili deo njenog iskaza u kojem stoji kako ju je Matej zvao kasnije iz Gotika, ali da ga nije razumela zbog buke u klubu. Ako je verovati tim informacija, iz njih proizlazi da su se Matej i ona čuli najmanje dva puta u razdoblju od nekoliko sati. Prvo iz restorana, a zatim i iz Gotika.

Kako Matejev bliski prijatelj nije mogao za medij da potvrdi da ju je on zvao iz Gotika već samo iz restorana, pa je taj deo priče i dalje nejasan. Važno je naglasiti da se Splićanka nalazila u Beogradu nekoliko dana pre Nove godine, a na svojim društvenim mrežama je podelila tada fotografije iz restorana Buddha koji se nalazi u neposrednoj blizini restorana Sava nova.

S druge strane, izvor Večernjeg blizak istrazi tvrdi da je ideja bila da prijateljevu sestru pita o detaljima noćnog života, ali ostaje nepoznato da li je išao da se sa njom nađe u restoranu u kojem je ona boravila ranije ili joj je zatražio neku informaciju pa bi mu ona eventualno prosledila neku lokaciju na koju je trebao da dođe.

"Ona sigurno zna da li je trebalo sa njim da se susretne ili ju je on možda pitao gde može nešto obaviti, do nečega doći i slično. Ona je navodno policiji kazala da je Matej koristio opijate pa iz toga proizlazi kako ga je poznavala bolje od njegovih muških prijatelja. Ako mu je ona pomogla da u Beogradu pronađe, na primer, drogu ili se s njim družila neposredno uoči nestanka, sigurno bi mogla imati korisna saznanja", kaže izvor dodajući kako je nesumnjivo da je Matej sledio određenu trasu.

Večernjem nije potvrđeno gde je tačno u noći Matejevog nestanka Splićanka boravila u Beogradu.

"Jednostavno ne verujem da bi Matej sam od sebe skočio u reku. Čini se da je on iz kluba otrčao kako bi se našao s njom ili s nekim s kim ga je ona spojila. Šta se dogodilo dalje i da li je pritom upao u neki problem, ključna je misterija", kaže izvor.

Od izvora se saznaje da je nju i njenog brata Matej poznavao doslovno ceo život.

Autor: Mondo

#Gotik

#Matej periš

#beograd

#nestanak

#split