Puno ime 12-godišnjaka je ABCDEF GHIJK Zuzu

Dečak (12) iz indonezijske provincije Južna Sumatra nedavno je dospeo na naslovnih strana svetskih medija zbog svog bizarnog imena - ABCDEF GHIJK.

Do ovog otkrića se slučajno došlo, kada je 12-godišnji dečak učestvovao u akciji vakcinacije koju je organizovala lokalna policija u okrugu Muara Enim. Zdravstveni radnici su prvobitno mislili da je ime dečaka šala kada su ga videli na listi zakazanih termina, ali kada su videli ABCDEF GHIJK na njegovoj službenoj legitimaciji ostali su zapanjeni.

Foto: Printscreen YouTube/CNN

Učenik srednje škole je rekao da su mu se u početku smejali, pa čak i maltretirali zbog njegovog neobičnog imena, ali je vremenom postao ponosan na to. Ipak, često koristi ime Adef.

Dečakov otac, Zulfahmi, rekao je novinarima da je ime pripremao 6 godina pre Adefovog rođenja, dodajući da je bio strastveni ljubitelj ukrštenih reči i da je oduvek sanjao da postane pisac. Očigledno je toliko voleo azbuku da je bio spreman da svoje drugo dete nazove NOPQ RSTUV, a treće XYZ.

Zulfahmijeva žena se sigurno nije složila sa idejom da se delovi engleskog alfabeta koriste kao imena za svoju decu, pa su sledeća dva sina para na kraju dobila imena Amar i Atur.

Puno ime 12-godišnjaka je ABCDEF GHIJK Zuzu, a poslednji deo je izveden iz imena njegovih roditelja - Zuhro i Zulfahmi.

IZVOR: YT / CNN Indonesia 

Autor: redportal.rs

#ABCDEF GHIJK

#Dečak

#dečak abcdef

#ime