Nekada tužno otišavšeg iz grada, dočekuju sa počastima. Neshvaćenog i drugačijeg, sada sreću nebom proslavljenog. Zaista svoj među svojima.

Nikada kivot sa moštima Sv. Jakova nije iznošen iz manastira. Svetitelj je tu u Tumanu punih 75 godina.

Sa određenom dozom brige, ali i sa ljubavlju pokrenuli smo ga u pohode Kraljevu i eparhiji žičkoj, upravo tamo gde je Svetitelj živeo i delao u slavu Božiju.

Sve magle i brige razvejane su kada su zvona hrama Sv. Save pozdravila Prepodobnog. Vidljivi prizor bio je nestvaran. Radost je ozarila lica sveštenoslužitelja i vernoga naroda.

Blagodat je bila očigledna i gotovo opipljiva. Nekada tužno otišavšeg iz grada, dočekuju sa počastima. Neshvaćenog i drugačijeg, sada sreću nebom proslavljenog. Zaista svoj među svojima. A i mi u njegovoj pratnji osetili smo se tako. 😊💕

Tek u Kraljevu pred moštima Sv. Jakova razumeo sam i shvatio koliki je dar Gospod kroz njega izio Tumanu.Pri povratku moštiju u manastir bratija vidno radosna brzo unesoše Svetitelja na svoje mesto. Kažu osetilo se da je otišao i odahnuli su kada je opet tu. Slava Ti Gospode, hvala ti veliki ugodniče njegov, koji nam blistaš večnim sjajem, stoji na sajtu Tumana.

Autor: redportal.rs