Pedeset odsto slonova umre od zlostavljanja, dok 10 odsto preživi godinu dana

Na Instagram stranici @earthpix pojavila se fotografija koja nikog nije ostavila ravnodušnim. U pitanju slika iz zoo-vrta u Tajlandu. 😥😥

Naime, u zoo-vrtu treneri primoravaju slonove da priređuju spektakl za turiste, tako što u bazenu stoje na vratu slona, na silu terajući ga da zaroni ispod vode što za ovu životinju to nije prirodno. Kada se slonovi kupaju to rade stojeći sa glavom iznad vode, što znači da se oni, svaki put kada "nastupaju", dave. 😭😭

View this post on Instagram

A post shared by 🌎 EarthPix 🌎 (@earthpix)

IZVOR: IG / @earthpix

Konkretno na ovoj slici, slon je primoran da igra pod vodom, izbacivajući i vraćajući glavu pod vodu tako što ga tener nasilno vuče za uši. Slon je prisiljen da se spusti na dno i izvede trikove pre nego što se podigne na površinu.

Proces njigovog treninga počinje tako što se slonovi odvajaju iz krda dok su još bebe. Ukoliko neko iz krda pokuša da se umeša, najčešće bude ubijen, što u proseku bude 8 slonova po svakom odvajanju. Nakon odvajanja, slon prolazi kroz trening koji je osmišljen da slomi duh i natera životinju na pokornost. Zatvoren je u kavezu u koji jedva staje, bez hrane i vode, a dane provode budni uz buku. Zbog treninga, slon je udarean čekićem i ubadaju ih mšipkama sa metalnim šiljicima.

Gotovo 50 odsto životinja umre od zlostavljanja, a 10 odsto slonova umre od infarkta zbog stresa, u roku od godinu dana. Oni koji izdrže tih godinu dana su koji "nastupaju" dok ne umru.

Autor: redportal.rs

#Nasilje nad životinjama

#Tajland

#slon

#trening