Ribar: Bilo nam je zabavno!

Bespomoćnu životinju iskoristili su da bi njenim zubima otvorili limenku piva. Ovaj čin prvo su objavili na Tiktok profilu @outdoorchaos još u maju, a onda ga uklonili zbog mnogobrojnih kritika, međutim sada se ponovno pojavio na Jutjubu, gde je izazvao bes ljubitelja životinja.

- Bilo nam je zabavno - rekao je ribar Vajat Dalison lokalnim medijima nakon što je s prijateljem Kodijem Skotom uhvatio ajkulu na plaži na Floridi.

Na snimku se vidi kako ribar drži usta ajkule otvorena, dok njegovi prijatelji sve gledaju. Zatim jedan od njih odlučuje da otvori limenku piva na zubima životinje, pa se ona prvo zaglavi u ustima ajkule, a onda padne na pesak. Muškarac je podiže i ispija pivo.

Zakon Floride nalaže da zaštićene vrste ajkula, poput tigraste morske ajkule, moraju da ostanu sa škrgama potopljenim u vodi ako se ulove prilikom ribolova s obale ili s plovila, navodi Komisija za očuvanje ribe i divljih životinja Floride. 

Skot je naknadno objavio da je dobio upozorenje nakon što je video postao viralan, ali ističe da "nijedna ajkula nije povređena". 

- To verovatno nije bila najbolja ideja, ali držali smo je u vodi kako bi i dalje mogla da diše i učinili sve da se uverimo da je dobro - zaključio je, kako piše portal 021.rs.

IZVOR: YT / 3W Daily

Autor: 021.rs / redportal.rs

#ajkula

#pivo

#ribolov

#video