Dečak nije reagovao na signale iz voza

Sedmogodišnji dečak kojeg je udario putnički voz na području Banjaluke preminuo je usled težine zadobijenih povreda u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske.

Iz UKC Republike Srpske saopšteno je da je dečak dovezen sinoć u 21.15 časova u Urgentni centar UKC i primljen je u politraumatizovanom stanju.

– Pristupilo se hirurškom zbrinjavanju, ali uprkos svim naporima naših lekara i medicinskog osoblja da mu spasu život, pacijent je usled težine zadobijenih povreda preminuo u 22.15 časova – navodi se u saopštenju.

Iz preduzeća “Željeznice Republike Srpske” sinoć je saopšteno da je putnički voz udario pešaka koji se kretao prugom između stanica Banjaluka i Ramići, te da je povređeni prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

Iz UKC Republike Srpske saopšteno je da je dečak dovezen sinoć u 21.15 časova u Urgentni centar UKC i primljen je u politraumatizovanom stanju.

– Pristupilo se hirurškom zbrinjavanju, ali uprkos svim naporima naših lekara i medicinskog osoblja da mu spasu život, pacijent je usled težine zadobijenih povreda preminuo u 22.15 časova – navodi se u saopštenju, piše Srna.

Do nesreće je došlo sinoć u 19.33 časa, mašinovođa je ugledavši pešaka mlađe životne dobi kako se kreće prugom davao zvučne signale upozorenja i počeo da koči, ali pešak je nastavio kretanje i voz ga je udario.

Mašinovođi je na licu mesta urađen alko–test, koji je bio negativan.

Autor: srna.rs

#BANJALUKA

#preminuo dečak

#udario voz