Prema njegovim rečima, trebalo mu je 10 godina uporne obuke da dostigne rekord, ali kaže da je sad u najboljoj formi 😅

Džordž Hud iz Aurore, Ilinois, bivši je marinac koga 63. godine ne sprečavaju da ostane u formi i pokuša da obori rekorde.

Džordž je 15. februara prošle godine ušao u Ginisovu knjigu rekorda po sklekovima. U tom položaju je stajao više od osam sati.

- Sve boli. Telo mora da se izleči i iznutra i spolja - rekao je nekoliko dana nakon što je oborio rekord.

Uspeo je da obori rekord nakon što je na toj poziciji ostao 8 sati, 15 minuta i 15 sekundi, što je 14 minuta više od dosadašnjeg rekordera Mос Veigdonga (45) iz Kine, koji je 2016. uspeo da ostane na istoj poziciji. 8 sati i 1 minut.

View this post on Instagram

A post shared by George E. Hood (@hood4663)

IZVOR: IG/hood4663

Hуd je ranije radio kao agent Uprave za borbu protiv droga i redovno se obučavao od završetka programa marince u dvadesetim godinama, ali kaže da sada oseća da je u najboljoj formi sa 63 godine. Prema njegovim rečima, trebalo mu je 10 godina uporne obuke da dostigne rekord.

Kada je prvi put pokušao da stoji u položaju skleka, uspeo je da se zadrži oko 5 minuta. Vežbao je šest meseci i 2011. postavio prvi Ginisov svetski rekord u stajanju u skleku 1 sat, 20 minuta i 25 sekundi.

View this post on Instagram

A post shared by George E. Hood (@hood4663)

IZVOR: IG/hood4663

Da bi oborio rekord 2020. godine, Hud, koji je u penziji, ali ima neke klijente koje trenira, kaže da je obučavao sedam sati dnevno 18 meseci kako bi bio što otporniji. Tokom ove godine, u martu, Hud je pokušao da obori još jedan rekord i uradi više od 2.919 sklekova u jednom satu. Međutim, nije uspeo da obori ovaj rekord, ali se ne sme zaobići ni činjenica da je uspeo da uradi 1.775 sklekova u jednom satu.

Autor: redportal.rs

#deda

#rekord

#sklekovi