U susret podizanju optužnice

Veljko Belivuk i Marko Miljković pred podizanje optužnice koje se očekuje u petak, strahuju da se još neko iz njihove kriminalne grupe "ne prelomi" i ne otkrije još detalja o jezivim ubistvima i poslovima ovog klana, piše Blic.

Iza rešetaka je zavladala nervoza, a zabrinuti Belivuk kao najveću pretnju sada vidi članove grupe koji nisu direktno mučili i ubijali žrtve, ali jesu saučesnici jer su nakon zločina nosili tela ili ih mleli u kući strave u Ritopeku. Belivuk strahuje da će upravo oni progovoriti kako bi pokušali da sebi izdejstvuju manje zatvorske kazne.

Izvor Blica iz istrage navodi da je poslednjih nekoliko dana Belivuk loše.

- Pokazuje nervozu i zabrinutost. Strahuju od članova koji nisu direktno učestvovali u ubistvima, boje se da će "progovoriti" - kaže Blicov sagovornik.

U ovom trenutku praktično svaka nova informacija o zločinima i kriminalnim poslovima ovog klana je "cementiranje" presude, ali i otkrivanje širih poslova sa narkoticima u kojima su Belivuk i Miljković bili samo jedan deo velike mreže.

"Blicov" izvor kaže da u celom vrhu beogradskog dela grupe vlada prava pometnja. S druge strane deo pripadnika klana koji nisu ubijali suparnike, počinju da govore da "neće zbog 'Marka psihopate' (Miljković) da leže više nego što bi mogli dobiju".

Kako navodi, nekoliko pripadnika klana smatra da bi svedočenjem o zločinima u kojima nisu učestvovali mogli da smanje svoje kazne.

- "Nisam ubio, nosio sam telo... Umesto 40 godina, mogu da dobijem 10". Tako su počeli da razmišljaju - otkriva izvor "Blica".

- On je slepo verovao advokatima koji su ga uveravali da nema slučaja, da nema ničeg. Belivuk je bio apsolutno ubeđen da je bezbedan. To je sada srušena iluzija i on je u panici. U najboljem slučaju izlazi iz zatvora u kasnim sedamdesetim - kaže izvor Blica.

Autor: redportal.rs

#pozlilo

#u zatvoru

#veljko belivuk