Video je kako se švercuju dragulji sa Šri Lanke 💎

Andre Bružiro je život posvetio putovanjima i sa svoje 84 godine uspeo je da poseti 135 zemalja, a 400.000 kilometara je prešao uglavnom stopirajući i ne trošeći mnogo novca.

Bružiro je iz Pariza, a na putovanje po svetu se otisnuo na nagovor majke. Upisala ga je na izviđače gde je naučio kako da se snalazi. Takođe, odrastanje tokom rata ga je dodatno očvrslo.

Sa 17 godina, diplomom visoke škole i deset franaka u džepu, krenuo je u Evropu gde je proveo 7 godina radeći honorarne poslove i učeći jezik.

U međuvremenu je odslužio vojni rok u Kongu. Potom je 3 godine radio kao prevodilac u Kanadi, a novac koji je uštedeo potrošio je u narednih 6 godina na putovanja. Putovao je uglavnom autostopom, mada je koristio i avion, brod i jahtu. Ali nikada nije potrošio više od 1 dolara, verovali ili ne.

Hapšen je 7 puta, u nekoliko navrata skoro ubijen, deportovan i opljačkan.

Učio jogu u Indiji, radio u kibucu u Izraelu, video kako se švercuju dragulji sa Šri Lanke i kako se živi u izbjegličkim kampovima u Kambodži. Onda je usledeo put i narednih 30 godina je obilazio zemlje i teritorije koje do tada nije video.

2004. godine je prešao granicu sa himalajskim kraljevstvom Mustang, a 2005. posmatrao je polarne medvede u zalivu Čerčil u Kanadi.

Svoj 70. rođendan je proslavio na ostrvu Sokotra u Jemenu. Boravio je u Južnom Sudanu i stigao do najudaljenijeg ostrva na svetu Tristan de Kunja. Nakon posete 135 zemalja, prešavši preko 400.000 kilometara, Andre je objavio knjigu i dokumentarni film o svojim putovanjima, usvojivši ideju persijskog plemića Bahanula: „Zemlja je samo jedna zemlja“. Kao jedan od najvećih putnika današnjice, dobio je nadimak Marko Polo.

View this post on Instagram

A post shared by Association Promethei (@associationpromethei)

IZVOR: IG / associationpromethei

Autor: redportal.rs

#Dolar

#put oko sveta

#svet

#zemlja